711 entry daha
  • #47712378

    burada yazdığım gibi kayseri ile başarıdan başarıya koşmuştuk.

    şu söyleyeceğim birkaç ismi yeni başlayanlar ne olursa olsun transfer etsin ve beslesin, büyütsün. çok ucuza çıkarırsınız. (arada güncellenecek)

    luka jovic, guido vadala, benedikt gimber ve pavel savitskiy.

    hikayemize dönelim.

    malum kayserispor ile uefa yarı finali gibi başarıları doyasıya yaşamış hatta süper lig'de bir adet de şampiyonluk tatmıştık.

    pilot kulüp konusunda şahsıma söz vermelerine rağmen muhteşem ekonomik gelişmelere rağmen sözünde duramayan yönetimle daha fazla çalışamayacağımı düşünüp istifamı verdim.

    benle beraber birkaç ekip arkadaşım da işi bıraktı tabi.

    boşta geçen birkaç haftadan sonra birkaç orta sıra kulübü dışında a.c. milan ve swensea kulüplerinden teklif aldım. milan iyi bir maddi bütçe ile şampiyonluk hedefliyor swensea ise bir önceki yılı 15. bitimenin acısı ile orta sıraları garantiletecek bir menajer arıyordu.

    swensea'yi kabul ettim zira daha önce de belirttiğim gibi yüksek itibarlı kulüplerde bu oyunu oynamaktan çok da zevk almıyorum.

    gelir gelmez kadroyu şöyle bir taradım. en düşüğü haftada 70-75 bin euro civarı para alan futboluları sıraladım. swensea denince akla gelen isimlerden michu ve jonjo shelvey bu kategoride başı çekiyorlardı. en tepede ise iyice vasatlaşmış kaleci fabianski vardı. takımın yaş ortalaması 29 ve bazı eski yıldızlara bu kadar çok para ödeniyorken başarı beklenemezdi. üstelik wilfred bonymilan'a satılmıştı.

    işe bu saydığım üç ismi satarak başladım. ardından büyük sansasyon ile swensea'ya transfer olmuş fakat 29 lig maçında sadece 8 gol bulabilmiş danny ings satılığa çıktı. kulüp için sembol haline gelmiş bazı isimlerle kopmak zor olsa da başarı için bu şarttı zira bedava oyunculara bile transfer bütçesinin ağırlığı yüzünden imza attıramıyorduk.

    daha sonra neşter büyüdü. takımın %90'ını elden çıkardık ve kulübün de en başında verdiği 18 milyon euroluk transfer bütçesi ile beraber devasa bir bütçemiz oldu. ( >85 milyon euro) ibrahim tran, federico fernandez ve alex mccarthy dışında herkes kulübe veda etti.

    yerine transfer ettiğimiz isimlerden oyuna yeni başlandığında da bulunabilecek olanlar şunlar;

    aldığım klüp ve bonservis bedelleri ile; (kayserispor'a küçük bir torpil yaptığımı itiraf ediyorum)

    luka jovic - kayserispor - 21 milyon euro
    benedikt gimber - kayserispor 11 milyon euro
    guido vadala - cagliari 21 milyon euro
    saidy janko - man utd 15 milyon euro
    filippo romagna psg 17 milyon euro
    emerson braga 13 milyon euro
    karel svoboda - kayserispor 4 milyon euro
    alfred duncan - cagliari 4 milyon euro
    nicklas bendtner kira
    daniel de silva kira

    avrupa kupalarıda yokuz. capital one kupasında ise şanslı bir şekilde manchester city'i penaltılarla eledik. ligde 13. haftada 7. sıradayız. sezon sonu ne olur bilinmez fakat fazla parayla oynamak beni şimdiden sıktı. sezon sonu istifa edip galatasaray'a (ki bu sene feda sezonu yaşıyor) başvurabilirim.
818 entry daha
hesabın var mı? giriş yap