108 entry daha
  • kızın üçüzler, beşizler, yedizler veya binizler burcu olmasından dolayı değildir. izlenimlerim ve edindiğim itiraflar sonucu elde ettiğim doneler bana der ki, isterse inek burcu olsun, bu davranışa yatkınlığın altında çok daha farklı şeyler yatıyor. benim başımdan geçenin burcu koç imiş mesela (doğum tarihinden baktım, zerre umrumda değil yoksa).

    bu davranışın kökünde bencillik ve tecrübesizlik yatar. işin sonunda hep karşısındaki erkekten daha iyi bir bireyin var olabileceği ve bulunabileceği ihtimali üzerine hayatını kurmuş olan kızların kaçınılmaz davranışıdır bu. bencillik apaçık ortadayken, burada tecrübesizlik olgusu detayda gizlidir: daha iyi bir erkek bulunabileceği ihtimali çok düşüktür ve henüz hayatın sillesini bu konuda çekmemiştir; veya çekmiş, ancak 30larını geçene kadar da farketmemiştir.

    bencillik gayet basit açıklanabilir, sosyal psikolojinin önerdiği savlardan biridir zaten: "birlikte olacağım her kişi, %80 hatta %90 ihtimalle hayatımı birleştireceğim kişi olmalıdır" önyargısı çok kuvvetlidir (the force is strong with this one). kadınlar her zaman daha iyisine bakarlar, daha iyisini ararlar, ancak ellerindekini de kaçırmak istemezler. "cepte dursun, bulamazsam daha iyisini, bununla evlenirim" diye bakarlar. kadınların eş seçmedeki karar üstünlüğünün getirmiş olduğu bir şımarıklıktır. bu şımarıklığı da tecrübesizlikten dolayı da devam ettirirler.

    işte bu nedenle naz yapar, bir iyi, bir kötü davranırlar. bu üstünlüğü kullanarak erkeğin "cepte" kalması için önce ona iyi davranırlar, ama "nasılsa bununla ilişki çok uzun yürümez" diyerek kendisine çok da yaklaşmaması için kötü davranırlar.

    of çok yaşadım bunu sözlük, aynı kızdan hem de.

    bencilliğin ve tecrübesizliğin kaynağını ise saptamak biraz güç. aşırı kompleksli olması olabilir. sizi bir "zıplama tahtası" olarak da görüyor olabilir. hatta kültürel bir sebebi bile olabilir (kezbanlık müessesesi, türk kızı olgusu filan, bilemem). gerçekten bilemiyorum nedir.

    çözümse basittir: siktiri çekmek. gerçekten bak. işe yarıyor. saplantılarınızdan kurtuluyorsunuz. sadece bir seks objesine dönüşmeye başlıyor kafanızda, onu silemiyorsunuz (ister istemez her aşk yer eder beyinde, sıcak bardağın vernikli masada fazla uzun kaldığında bıraktığı iz gibi, silmesi zordur, hatta kolonyalı müdahalesi bile yoktur). ama en azından başka insanlara karşı gözünüzü açmaya ve kendisi ile vakit kaybetmemeye başlıyorsunuz...

    ...eninde sonunda üç ihtimalden biri gerçekleşiyor: 1) tecrübesizliği kendisini yakalıyor, bazı şeylerin farkına varıyor, bir can simidiymişcesine yine size sarılıyor uzun bir aradan sonra, 2) saracak bir başkasını buluyor, ama o da fazla naz aşık usandırır diyerek bay bay diyor, veya 3) daha iyi birini buluyor. bir alt ihtimalse bulduğu "daha iyi" olan adamla ilişkisini devam ettiremeyip tekrar size geri dönmesi...

    işbu entry'de geçen tüm gözlemler tecrübeyle sabittir.

    ---

    2021'de gelen edit: o kişiyle evlendim.
871 entry daha
hesabın var mı? giriş yap