64 entry daha
  • sauron üçüncü çağ-bölüm 2
    1851 yılında sauron rhun halkının arabasürücüleri diye adlandırılan askerlerini gondor'a saldırmaları için ayaklandırdı. gondor kralı ıı. narmacil muharebede katledildi. gondor sınırları daralmış, emyn muil elden çıkmış, anduin'in doğusundaki çoğu toprak kaybedilmişti. 1899 yılında narmacil oğlu calimehtar arabasürücülerini yendi ama rhun askerleri harad'lı ordularla ittifak yapıp 1944 yılında büyük bir kuvvetle tekrar saldırdı. bu saldırıda kral ondoher katledildi ve gondor yıkılmanın eşiğine geldi. ama güney ordularının komutanı earnil zamanında yardıma geldi kamp savaşı diye adlandırılan savaşta düşman ordularını altetti.

    nazgul lordu 1980'de angmar'ın earnur tarafından yıkılması nedeniyle mordor'a dönmüş ve sauron'un gelişi için hazırlanmaya başlamıştı. nazgul lordu 2000 yılında minas ıthil'i kuşattı ve 2002 yılında orayı ele geçirip, minas morgul (karabüyü kulesi) adını verdi. minas ıthil'de bulunan palantire ise el konulup sauron'un kullanması için barad-dur'a götürüldü.

    2050 yılında gondor kralı earnur cadı-kral'ın meydan okumasını kabul edip minas morgul'a doğru yürüdü ve bir daha ondan hiç haber alınamadı. earnur arkasında bir varis bırakmadığı için o zamandan sonra gondor vekilharçlar tarafından yönetilecekti.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap