144 entry daha
  • 112 dakikalık, 2014 yapımı film.

    vizyona giriş şekli ve sebep olduğu tuhaf karmaşa itibari ile sinema tarihinin en değişik "olaylarından" biri haline gelmiş olan yapım, sinematik ögeler pek göz önüne alınmadan ( zaten gerek de yok ) izlendiğinde yeterli randımanı vermekte.

    film ile ilgili ilk değinilmesi gereken ise; sinema'nın ve amerikan film endüstrisinin kudreti. buna sanatın gücü mü desek bilemedim ama; ne kadar tehlikeli ya da ciddi olursanız olun; sinemanın, müziğin kısacası sanatın tesir alanına müdahale etmeniz de bir yere kadar oluyor içinde bulunduğumuz dönemde. ( ifade özgürlüğü ile ilgili sıkıntısı olan "muhafazakar" bölgemiz ve ülkemiz için geçerli değil bu güç henüz)

    oyunculuklar bazında james franco fazlası ile başarılıydı lakin bu "komedi" gidişatı kendini gelecekte hangi noktaya götürecek o konuda kuşkuluyum, seth rogen ise bana durağan geldi ki zaten sorgulanmaya yeter noktada bir oyunculuk yeteneğine halihazırda sahip olmadığını düşünüyorum. diğer yandan; uzatılmış süresi ve buna dayalı olarak uzatılmış gereksiz sahneleri de filmin yönetmenleri evan goldberg ve seth rogen'a bağlamak gerekli sanırım.

    netice itibari ile, bu tarz komedi filmlerini seviyorsanız yeterince güzel dakikalar geçirtebilecek; kafa yormadan izlenebilecek zevkli bir yapım olmuş. rogen sağolsun; kafa iyiyken yazıldığı ve planlandığı besbelli. kitaplıkta borat'ın ( sacha baron cohen ) the dictator'ünün yanına zevkle konabilir.

    6 / 10.

    her eve imdb
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap