3 entry daha
  • ferhan şensoy'un oyun sahnelenirken telefonla oynayan seyirciye atarlanması, türkiye'deki tiyatro izleyicisi ile ilgili düşüncemi bir kez daha haklı çıkardı.

    türkiye gibi ülkeler, medeniyet seviyesi üst seviyede gibi lanse edilse de, değildir.cahil ve alt sınıf toplumlardır. sadece üst seviye gibi görünmeye çalışırlar.

    burada insanlar, gerçekten zevk aldıkları için sanatla uğraşmazlar. sanat bizde "kültürlü gibi görünmek" için kullanılan bir ambalajdır. operadan nefret eder, "sık sık operaya" giderim demek için gider. jazzdan nefret eder ama sosyal medyada "evde kahve ve jazz keyfi" diye caka satar.

    niye sahtekarsınız?
    harbiden biz niye böyle sahtekar insanlarız?

    mesela ben sanat galerilerine gidip, illüstrasyon çalışmalarını incelemekten keyif alıyorum. fakat tiyatroyu sevmiyorum.

    -aaa tiyatroyu sevmiyor musun?
    -hayır sevmiyorum. sevmek zorunda mıyım?

    evet sevmek zorundasın çünkü herkes tiyatro sever!

    işte insanları böyle yalandan kültür-sanat sevdalısı yapmaya çalışırsak, kendimizi zorla entelektüel göstermeye çalışırsak, tiyatroda oyun izlemek yerine telefonda oyun oynarız.

    facebook'ta yer bildirimi yapıp, hava atmak için viyana'da senfoni izleriz; almanya'da almanca bilmeden tiyatro oyunu izleriz. örnekleri işkembeden sallamıyorum. bizzat tanıdıklarım.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap