9 entry daha
  • taze alınmış mis kokulu kahve çekirdeklerini çeşitli kahve demleme şekillerine uygun zerrecikler haline dönüştüren öğütücülerdir.

    taze kahve ve espresso, türk kahvesi vb. farklı kahve türlerini seviyorsanız piyasada ne yazık ki uygun fiyatlı bir elektrikli kahve öğütücü bulunmamaktadır.

    çekirdek kahveyi öğütmek için ucuz bir yol arayıp lezzetten de ödün vermek istemiyorsanız yapacağınız tek şey sözen ya da hario gibi bir el değirmeni alıp her içimde 2-3 dk kol kası yapmak.

    el değirmeni ile uğraşamam ama bütçem de kısıtlı diyenler ise lezzetten ödün vermek durumunda. öncelikle bıçaklı öğütücülerden kesinlikle uzak durmak gerekiyor zira bu öğütücüler kahveyi parçalayarak öğüttüğü için hem zerrecikler yeterince homojen olmuyor, hem de elektriklenme nedeniyle çekirdekler yapışıyor. geriye delonghi kg 79 gibi bir kaç orta sınıf alternatif kalıyor ki bunlar da espresso ya da türk kahvesi inceliğinde öğütemiyorlar kahveyi. ancak yine de uygun fiyata belli oranda pratiklik kazandırıyorlar. ben şahsen espressoyu saf olarak içmeyip sütle karıştırarak cappuccino ve latte olarak tükettiğim için cusineart'ın bu tip bir makinesini kullanıyorum ve az çok memnunum.

    hem lezzetten vaz geçmem hem de el değirmeni ile uğraşmam diyenler içinse fiyat bir anda 600-700 dolar seviyelerine çıkıyor. bu makinelerin ne yazık ki hiç bir ekonomik alternatifi yok. piyasanın bu denli bir alt fiyat sınırda olmasının nedeni ise bu tip profesyonel makinelerde kullanılan konik seramik öğütücülerin üretiminin maliyetli bir süreç olması.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap