5 entry daha
  • alevi kimliği nedeniyle mağdur edilmesi, tayyip erdoğan - sadullah ergin ikilisinin ağızlarına sakız olması, ne yazık ki kendisini bir hukuk ve demokrasi kahramanı yapmaz.

    23 nisan 2009'da hakkari çukurca'da bazı protesto gösterileri olur. eyleme polis sert şekilde müdahale eder. özel harekat'ta görevli bir polis memuru hakkarili çocukların da bayramını kutlama konusunda ısrarcıdır ve karşısına çıkan seyfullah turan'ın kafatasını dipçik darbeleriyle kırar : http://www.youtube.com/…=iemuwketxuu&has_verified=1

    dava güvenlik gerekçesiyle ısparta'ya gönderilir. davaya bakacak olan ısparta 3. asliye ceza mahkemesi'nin hakimi de 'af edersiniz' alevi abuzer kara'dır. kamera kayıtları ortada olmasına rağmen sanık polis "kendimi koruma amaçlı davrandım" diye ifade verir. mahkeme kararını 22.12.2011'de açıklar. karara göre olayda adam öldürmeye teşebbüs yoktur, işkence de yoktur, neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış kasten yaralama da yoktur, hatta ve hatta kasten yaralama bile yoktur. yalnızca 'taksirle yaralama' vardır. yani sanığın yaralama kastı yoktur :

    “sanığın, mağdur çocuğa yönelik hareketini olayın sıcaklığı içerisinde dengeli biçimde ayarlayamadığı, amaçlamadığı biçimde eyleminde bir aşırılık meydana geldiği, mağdura bakmaya devam etmesi, daha sonra diğer polis arkadaşının gelip mağduru kontrol etmesinin kasıtlı biçimde darbeyi yapmayı amaçlamadığını ortaya koyduğu kanaatine varılmıştır”
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap