8 entry daha
  • kendisi hakkında hat safhada çeşitli bilgi bulunuyor. 3 ana kalıp yakaladım şimdiye kadar:

    1- inekten çıktığı gibi süt. bu bölümdeki insanların iddiası şu: süt binlerce yıldır tüketilen bişey. hayvan da böyle içiyo, biz de böyle içiyoruz. kaynatarak sütün içine sıçıyosunuz, düzgün koşullarda üretilen süt içerek bi bok olmaz kimseye. hele pastorize falan filan dediğiniz zaman siz süt değil sıvı saman içiyosunuz, bizden söylemesi diyolar.

    2- inekten çıktığı gibi süt vol 2: kaynatalım, öyle içelim. bu bölümdeki insanlar 1. bölümdeki insanlar gibi uht ve pastorize sütün bir kapitalist pazarlama furyası olduğunu düşünüyorlar. bu yüzden çiğ süt kullanmayı tercih ediyorlar, ancak bunlar 1. bölümdekiler kadar cesur yürek değiller. götlerinen işemekten korktukları için sütü kaynatıyorlar. gene de uht ve pastörize sütten götüm götüm kaçıyorlar, "biz çocukken pastörize süt mü vardı amk" diyorlar.

    3 - lan olm siz kafayı mı yediniz diyen bölüm: bu abiler ise diğer iki bölümü genellikle cehaletle suçlamakla birlikte sütün içinde binmilyonlarca korkunç zararlı şey var, bunlar sizi yok çocuk felci yapar, yok kıçınızdan işetir, öldürür falan, o yüzden biz bunları aşırı hızlı bi şekilde ısıtıp soğutup sikimize taşağımıza sürüp bişeyler yapıp içmemiz lazım, başka türlü olmaz diyorlar. en yaygın kesim bu.

    şimdi bütün bu kesimlerin kendilerince haklı oldukları noktalar var anlaşılan. ben şahsen 2'ye daha yakın duruyorum ama uht, pastörizeden falan da kaçmıyorum. şu aralar da 1'i araştırıyorum nedir ne değildir diye.

    buradaki esas soru şu: kim haklı? herkesin kendince bilimsel açıklamaları var. hangi bilim şimdi bu? napıcaz biz? kime güvenicez? ya çiğ süt içtim diye pipim düşer memem sönerse? ya uht içiyorum diye mutasyona uğrayıp gregor samsa olursam?

    ps: aslında 4. bölümü teşkil eden "süt içmeyin, süt insana uygun bişey değil" diyen tipitiplere akıl sağlığı diliyorum.

    ps 2: en son gördüğüm habere göre en eski bulunan insan kemiği 430.000 yıllıkmış.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap