8 entry daha
  • iki haftadir gidiyorum ve bir seyler karalayim dedim. herkesin dedigi gibi uyelik fiyatlari yuksek, ama masaya oturup konusunca diger spor salonlarina yaklasir seviyede bir fiyata iniyorlar. o yuzden o ilk fiyatlara kesinlikle kanmayin, baya saglam pazarliginizi yapin, ne olsa kaybedecek bir seyiniz yok.

    fitness yaparken bence en onemli unsur eve olan yakinligi, benim secme amacim yakin olmasi idi fakat tesisin diger olanaklari da gayet iyi. kapali yuzme havuzu var ornegin, fakat ben saglik nedenlerimden dolayi kullanamiyorum. fakat cok refah ve temiz. bence tesisin en onemli ozelligi sadece bir kata yayilmasi. oyle ust kata cikayim, alt kata ineyim derdi yok. hepsi tek bir katta. mekan buyuk olunca da cok refah bir ortam olusmus oluyor. bunun neden diyorum, cunku spor yaparken inanilmaz yorulacaksiniz, terleyeceksiniz bu yuzden de refah olmasi spor sonrasi insani halini etkiliyor.

    yazildiktan sonra 3 adamali bir test'den geciyorsunuz, yag/kas orani, performans testi ve en son da program hazirlama. sizin yag/kas oraniniza gore ve spor isteginize gore bir program sekilleniyor. mesela benim amacim tamamen yaglari yakip kas yapmak diyorsaniz ona gore bir program hazirlaniyor. biraz kosayim, kondisyon yapayim, biraz da vucudu sekle sokayim diyorsaniz da ona gore yapiliyor. ıcinde tirmanma duvari, tenis masasi, tenis kortu, basketbol potasi vs .. gibi bir suru farkli secenek de, yani caniniz ne istiyorsa onu yapiyorsunuz.

    simdi diyeim prorgam hazirlandi, sonra? sonra size bir tane anahtar veriyorlar ve testisteki tum makinelere bu anahtari takip size ozel hazirlanmis programi uygulayabiliyorsunuz. makinelerin markasi da technogym. biraz arastirdim genelikle buyuk capli bir cok fitness salonunda bu marka var. ıtalyan menseili ve dunyanin her yerinde var. (makine mi serbest agirlik mi olayi bambaska bir tartisma, serbest agirliklar da mevcut isteyene, o yuzden o konuya girmiyorum). benim programimda agirliklar biraz hafif idi mesela onu konusarak duzenleme yaptik ve biraz yukseltik.

    simdi bir tesise girdiniz sirayla bir gun nasil geciyor onu siralayim:

    1. her salonda oldugu gibi size verilen sifre ve elini yerlestirirek giriyorsunz. boylelikle hangi uyelik paketine uye iseniz ona gore kapi ya aciliyor ya acilmiyor.

    2. giyinme odalarina giriyorsunuz. havlulari siz kendiniz aliyorsunuz (yani biri sizi vermiyor). bunun bence guzel tarafi istedigini kadar alabiliyorsunuz. fazlasi israf bence ama en azindan insan rahat hissediyor. dolaplar kilitleniyor ozel sifreyle. ustunuzu giyiniyorsunuz, kucuk havlu aliyorsunuz ve spor alanina geciyorsunuz.

    3. anahtariniz da yaninizdaysa ilk cihaza takiyorsunuz ve basliyorsunuz. bu arada programda serbest egsersizler de var, ornegin squat, plank, superman gibi. bu tamamen size bagli, eger daha once fitness yaptiysaniz ve kendinize gore bir program olusturmak istiyorsaniz o da mumkun. her cihaz bittiginde bir sonraki cihazin adini veriyor, ki o cihazi kullanmaya baslayabilirsiniz. ornegin chest press (gogus calisma cihazi) geldiniz, size 2x30 gibi bir ibare ile 30kg kullanacaginizi ve cihazin agirligini 30kg ayarlamanizi soyleyecek. sonra her kullanimda cihaz yaptiginiz setleri sayiyor, hatta her set arasinda bir 20-30sn ara veriyor. hani yeni baslayan biriyseniz baya faydali.

    4. tum programi bitirince zaten muhtemelen 1-2 saatiniz gecmis oluyor, yorgunluktan soyunma odasina gidiyorsunuz. pestemal ve buyuk havlu alip dusunuzunu aliyorsunuz. sampuan, vucut jeli gibi seyler mevcut. sac kurutma makinesi vs.. gibi cihazlar da istenilince var. simdi dusunuzu aldiniz diyelim, dinlenme odalari mevcut, dilerseniz oraya uzanabilir dinlenebilirsiniz. tekrar ustunuzu giyinmeden once ayak havlusu da aliyorsunuz (yere seriyorsunuz).

    5. tesisten yine sifrenizi girerek cikiyorsunuz.

    spor yaptiktan sonra sizin rahat hissetmenizi saglayan hemen hemen her sey mevcut. bence bu konuda baya basarili. hic bir sey dusunmuyorsunuz. tek yapmaniz gereken spor giyisilerinizi getirmek. dilerseniz diger spor salonlarinda mevcut olan kiralik dolap da alabiliyorsunuz. gerekli mi bilmiyorum, ama bir arti konfor sundugu gercek (ben kullanmiyorum). hocalarina gelince, kimin nerden mezun oldugu, ne is yaptigini vs hepsini gorebiliyorsunuz. ben daha yeni oldugumdan henuz bir kismini taniyorum, ama hepsi yardim sever. su ana kadar gicik biriyle tanismadim, ama bakalim bu onumuzdeki aylar daha iyi netlesir. sorunuz varsa mesaj attin yardimci olmaya calisirim.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap