• ilhan selcuk bu koskte alinan ifadesinde akrostis yaparak iskence altinda oldugunu duyurmaya calismistir. bu metinde yazdigi her cumlenin sondan ikinci kelimesi(nin ilk harfi) yan yana geldiginde "iskence altindayim" cumlesi ortaya cikmaktadir.
    soz konusu metin soyledir:
    12 mart'a dogru turkiye (i)flasa gidiyordu. demirel iktidari giderek yogunlasan (s)aibe altindaydi. universiteli gencler sokaklarda, meydanlarda hatta universite binalarinin catilari altinda (k)atlediliyorlardi. devletin gucleri, aydinlari, askerleri, yargiclari, sorumlulari, sagduyu sahipleri (e)ndise icindeydiler. gidis (n)ormal degildi. anayasa cercevesi ve yonelislerine gore davranmak isteyen devlet memurlari ve sorumlularina, siyasi iktidar adeta (c)eza tertipliyordu. siyasi iktidar aydin yazarlari (e)zmek amacindaydi. toplum yasaminda (a)nayasa uygulanmiyordu. bazi cevrelerde bir ordu mudahalesi (l)uzumlu goruluyordu. politikaci
    (t)oplulugu suursuzdu. memleketseverler (i)stirap cekiyorlardi. bu durumda (n)e yapmaliydi? once bir fikir (d)aginikligi vardi. tek cikar yolu (a)taturkculuk'te goruyorduk. ancak atatukculugu gunun kosullarina gore derinligine ve genisligine butun boyutlariyla (y)orumlamak gerekiyordu. iste devrim dergisi bu (i)htiyactan dogdu. ancak dergi cikarmaya yetecek para bulmak gercekten (m)esele idi.

    (bkz: dogruyu bulana kadar yanlisla idare etmek)
    (bkz: yillar sonra gelen edit)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap