1859 entry daha
  • temmuz 2015 te planlamama rağmen, planımda bir takım değişiklikler yapıp nisan 2015 içerisinde yapacağım eylem.
    gel gelelim nereye, ne yapmaya gibisinden gelecek sorulara. çalışma veya eğitim amaçlı bir gidiş değil bu. doğrusu biraz ikiyüzlü ve bencilce buluyorum - ben daha iyi şartlarda yaşayayım da diğer insanlar ne yaparsa yapsın, ben kendi kıçımı kurtarayım - düşüncesini ve bu yüzden bir nevi tepki olarak ab vatandaşı olmama rağmen ab ve zaten hiç sevmediğim abd'de yaşamayacağım. bu konudaki fikirlerim net. neyse, ne yapacaksın diye soranlara anlatayım hemen;

    yürüyecem. sadece yürüyerek dünyayı gezmeye, enerjim bitene kadar da devam etmeye gidiyorum. aslında bakacak olursanız burda veya ab'de veya farklı bir yerde sistemin içinde yaşamanın bence pek bir farkı yok. ee içimdeki ruh da gezgin olunca bende bu yola gireyim dedim.

    yıllardır planlardım, düşünürdüm ve gerçekleştirmeye çalışırdım bunu bir kaç ay öncesine kadar. şimdi uygulama zamanı.
    ilk rota güney amerika, ordan başlayacam yürümeye. uçak biletimi aldım, onun dışında eski model bir karavanım vardı onu sattım, 15 bin tl idi ederi. 10 bin tlsini aileme bırakacam, kalan 5 bin tl nin 2 bin lirası ile güzel bir uyku tulumu, çadır, ayakkabı vs aldım, biletim ise zaten vardı. yani cebimde 3 bin lira olacak, ona da dokunmayı düşünmüyorum hani olurda çok aksi bir durum olursa diye. onun dışında günlük işler bularak, insanlara yardım ederek, dil öğreterek hayatıma devam edeceğim. barınma ise belirttiğim gibi çadırda olacak. yaklaşık 5-7 yıl olarak planlıyorum güney amerika ve karaipler bölgesini yürümeyi sonrasında ise asya'ya geçmeyi düşünüyorum ama daha var onu planlamaya. sonrasında ise zaten güzel bir hayat ve güzel anılar ile göçüp giderim.

    edit: maddi ve manevi tüm yardım teklifleriniz için teşekkürler, ama hayatımdan parayı çıkarma niyetindeyim. para kavramı benliğimizi çok etkileyen birşey. ara sıra bir mesaj atarsanız paradan büyük yardımı olur.

    edit 2: mesaj atan herkese teşekkürler, tek tek cevaplayacak kadar internet ve zaman bulamıyorum onun için buraya yazayım dedim tüm soruların cevabını. yaklaşık 3 ay geçti yola başlayalı. her şeyde olduğu gibi başlarda zor zamanlar oldu ama insan adapte oluyor bir şekilde, yolunu buluyor.

    en çok sorulan şey hayatımda neyin değiştiği. sanırım net bir şekilde farkediyorum ki değer yargılarım yeniden şekilleniyor, insan zamanın, yemeğin, arkadaşlarının, ailenin ve bir çoğunun değerini farkediyor ve aynı şekilde bir çoğunun değersizliğini de.

    tahmin dahi edemeyeceğim kadar farklı insanlarla tanıştım, beraber yemek yedik, bal şarabı içtik. doğanın kendisi ise hayatıma yön veren şey oldu. zaman algım tamamen güneş odaklı ilerlerliyor.

    kendimi güvensiz hissettiğim yerler ise büyük şehirler. güney amerika'da ülkeler çok büyük ve ucuz ulaşım için büyük şehirlerden başlamak daha avantajlı oluyor. mecburen bir kaç gün de olsa gitmek zorunda kaldığım şehirde huzursuz ve güvensiz hissediyorum kendimi.

    zaman zaman kendi evini yapan bahçesini inşa eden insanlara yardım ediyorum. beraber ev yapıp, bahçe dizayn ediyoruz.

    her şey güzel, en güzeli de şu ana kadar farkında bile olmadığım duygular, hisler uyanıyor içimde, hayata farklı noktalardan bakıyor insan.

    zaman buldukça ekleme yapacağım. herkese selam olsun.

    edit 3: bahar ayları geldi, doğanın uyanışı başladı. brezilya - uruguay sınırında doğal tarım yapan bir çiftlikteyim. gönüllü olarak yemek ve yatak karşılığında çalışıyor aynı zamanda dünyada fukuoka'dan sonra doğal tarım yapan sayılı insanlardan birinin yanında, doğal tarımı öğreniyorum.

    açlık, yorgunluk, uykusuzluk dışında herhangi bir sorun yaşamadım şu güne kadar. hayatımda ilk defa balina gördüm. eklemeden geçemeyeceğim bu dipnotu.

    daha geniş ve detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum, bu günlerde zamanım ve internet olacak. hatta yazılarımı fotoğraflar ile beraber bir başlık/site/dergi altında toplama fikrim var. mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmasını istiyorum bunların fakat bunun için ne yeterli zamanım ne de internetim var. bu konuda yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olursa detayları konuşmaktan çok memnun olurum.
20828 entry daha
hesabın var mı? giriş yap