22 entry daha
  • temel argumani, bush yonetiminin 11 eylulu kendi planlarini uygulamak icin bir maske olarak kullanmasi olan ve bu planin basamaklari uzerinde duran belgesel/film.

    2000 secimlerinde bush'un bir son dakika hamlesiyle "sectirilmesi", bush ailesinin suudilerle iliskileri, amerikan halkini afganistan ve irak isgallerine ikan etmek icin kullanilan mekanizmalar, irak savasindan sahneler, irakta gorev yapan asker ve asker ailelerinin dusunceleri filmin ana bolumleri. en mide bulandirici goruntulerden biri ellerinde ickileriyle buyuk sirket yoneticilerinin "savas sayesinde iyi para kazandik" cizgisinde aciklamalar yaptiklari sahneydi. ozellikle bush ve cheney'in baglantilarini sorgulamasi ve amerikan dis politikasini aslinda neyin yonledirdigi sorusunu sormasi filmin en basarili noktalarindan. irakta isler beklendigi gibi gitmeyince, amerikanin ikinci parti asker toplama kampanyasini gosterirken, moore, "sistemin en cok ezdigi kesim neden sistemin en atesli savunucusudur?" sorusunu da tekrar sormus...

    bush yonetiminin pislikleriyle ilgili buyuk cogunlugu az bucuk kulaktan dolma bildigimiz veya tahmin ettigimiz gercekleri bir araya getirmis, belgelemis ve secim oncesi amerikalilarin buyuk cogunlugunun yuzlesmedigi sorulari sormus cok etkileyici bir yapim. sagduyulu insanlarin dunyasinda sadece bu film bile bush'un secilmesini imkansiz kilmaliydi, ama maalesef bush yanlisi kesimin filme ne kadar itibar gosterecegi supheli.
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap