94 entry daha
  • garip bir adamdır ahmet necdet sezer.

    seneler boyu gelmiş oldukları konumların ve ellerinde bulundurdukları siyasi gücün vermiş olduğu haz ve hırsla yasalara bağlı kalmaksızın, adeta bir padişah edasıyla ülkeyi yöneten ve zevki sefa içinde koltuklarının keyfini sürmüş olanlara benzemez. hatalıdır böylesi yöneticilere alışmış insanımıza bu şekilde davranmakla. halbuki, uyulması ve düzeni sağlaması için hazırlanmış olan anayasa'ya bağlı kalmaktansa, "sezar" edasıyla köşkünde otursa fena mı olurdu? ne zararı olabilirdi ülke adına vereceği kararlarda anayasa yerine, kendi kişisel fikirlerini ve hislerini kullansa? biz böylesi insanlara alışmışken, bizi alışkanlıklarımızdan vazgeçirmek istercesine davranıyor olması çok mu iyi sanki? benim gözlerimde at gözlüğü var diyen insanına, "çıkar şu gözlüklerini" demeye çalışmasa, rahat bıraksa ne kaybeder ki?

    çankaya köşkü'nün halkın sesi olduğu gerçeğini yansıtmasa ve ona göre davranmasa kim ne diyebilirdi ki? içimizden birilerinin gözü, kulağı olma çabasını bırakıp, hislerimizi ve fikirlerimizi yeri geldiği ve gerektirdiği gibi dışavurmayıp, kuralları uygulayıcı insan olmayı bir kenara bırakıp, her önüne getirilen tasarıları olduğu gibi kabul edip, hükümetle mükemmel bir ikili oluştursa, 35% lik gücün 65% lik kısmın da sesi olacağını düşünse, ne çok sevilirdi bilmez mi?

    "halkın dilini" konuşacağına, 3-5 yabancı dil bilip, halkına fransız kalsa daha modern bir insan olmaz mıydı? anayasa'yı en iyi bilenlerden birisi olmasındansa, evinde oturup magazin dergileri okusa ve popüler bir yaklaşımla günü birlik ülkeyi yönetip, kararları ona göre alsa, çok bilmiş birisi olmaz mıydı? hükümetle sürekli al gülüm ver gülüm oyununu oynasa, yeri gelincede üç maymun şekline bürünse yakışmaz mıydı? protokol yolunu kullanacağı zaman sadece 1-2 koruma arabasıyla yolunda ilerleyip, herkes gibi kırmızı ışıkta durmaktansa, tüm cadde ve sokakları kapatıp, peşinde ambulanstan itfaiye aracına kadar 50 arabalık bir konvoy oluştursa ve o'nun o şahane geçişini dört gözle izlesek, göz zevkimize hitap etmeyi başarmaz mıydı?

    gerektiği yerde gerektiği zamanda medyaya açıklama yapmaktansa, her gün boy boy resimlerini ve haberlerini manşetlerde görsek ve gözümüz gönlümüz açılsa, sürekli kendisiyle ilgili konularla ülkeyi meşgul edip, sevgili vatandaşlarına bilgi edinme hakkını kazandırsa, etrafında bir sürü dalkavuk gezdirip, onları da bağrımıza basmamızı sağlasa ne hayırlı bir iş başaracağını bilmez miydi?

    kendisinden öncekileri hiç takip etmemiş ahmet necdet sezer. etseydi, yedi sülalesini ihya etmesi gerektiğini bilirdi. bu kadar cahil adamdır işte ahmet necdet sezer. ülkenin en başında olmak kavramının; ülkeye sahip olmak, hortumla(t)mak kavramına neredeyse denk düştüğünü bilemedi.

    bütün bunları ve daha sayamayacağım bir sürü örneği görev aldığı sürece uygulasa ve hakkında sadece eleştirilecek yönleri olarak ne gariptir ki; "anayasa kurallarına bağlı oluşu ve asosyal olup yabancı dil bilmeyişi" yerine, kendisini bu meziyetleriyle hatırlamamızı ve anmamızı sağlasaydı, heykelini dikmez miydik meydanlara?

    son olarak diyorum ki; ülkenin onca seneden sonra başına gelmiş olan en dürüst insanını komik şekillerde eleştirmek yersizdir, anlamsızdır. ahmet necdet sezer tüm yukarıda saydıklarımı ve daha birçoğunu yapmayacak kadar "vasıflı ve çaplıdır".
3428 entry daha
hesabın var mı? giriş yap