99 entry daha
  • yaklaşık 4 ay öncesinde kız arkadaşımla birlikte bir yılbaşı tatili planı yapmıştık. 27 aralık günü paris'e gidip orada 4 gün kalacak, yılbaşını da geçirdikten sonra yeni yılın ilk günü erken saatlerde barcelona'ya geçip 4 gün de orada kaldıktan sonra geri dönecektik. herşeyimizi erkenden hazırladık. biletlerimizi 3, vizemizi de daha 2 ay öncesinden aldık. hostellerimiz, gezeceğimiz rotalar, deneyeceğimiz yemekler, kısacası bir seyahatle ilgili düşünülecek herşeyi düşünmüştük. daha önce de beraber yurtdışına gitmiştik ama ilk defa olmasının dezavantajıyla çok da istediğimiz gibi geçmemişti. bu sefer tecrübeliydik ve herşeyi iyice planlamıştık.

    paris'te son günümüz, 31 aralık, 2014 yılının son günü. bir mcdonalds'da oturuyoruz. internetimiz sadece buradayken var tabi haliyle. kız arkadaşım "kalkalım artık" diyor, "daha gezecek çok yer var." "biraz daha duralım ayaklarım ağrımış" diyorum. tam o sırada gmail'den bildirim geliyor. etkinlikler kısmıyla alakalı bir bildirim. kocaman bir "cancelled" yazısı görüyorum. birden anlamıyorum tabi ne olduğunu, bildirime tıklıyorum. "paris - barcelona uçak seferimiz iptal olmuştur, aşağıda en uygun diğer seferleri görebilirsiniz" şeklinde bir yazı. en uygun dediği seçenek de kişi başı 300 dolar. ama adamlar iyi niyetli. öyle iyi niyetli ki benim 3 ay önce ödediğim 30 euro'yu geri iade ediyor. ve mağduriyetimi gidermek için 300 dolar'lık bilet tavsiyesinde bulunuyor. olayın o an kalkıp gitsek, bildirimi görmesek kısmına hiç değinmiyorum bile..

    apar topar ayaklanıp gidip bilgisayar bulduk, tüm seçeneklere baktık. uçak bileti gerçekten de 300 dolardan başlıyor. dönüşümüz barcelona'dan, gitmek zorundayız her şekilde. planı da komple değiştiremeyiz çünkü işten o tarihler için izin almışız. mecburen gidip trenleri sorduk. kişi başı 170 euro! toplamda 340 euro'luk bir açığımız var ve biz kim miyiz? istanbul'da okuyan iki son sınıf üniversite öğrencisi. bir yandan okula gidip bir yandan part time çalışan, içki sigara kullanmayan, en büyük gayeleri biriktirdikleri parayla farklı ülkeleri gezebilmek olan 2 öğrenci. param çıkışmadı. tüm parayı kız arkadaşım ödedi o an. saat değiştiği, hostel rezervasyonumuz da bittiği için gece patladık. 24 saat açık olan dandik bir cafeye gidip tüm gece üşüyerek bekledik. 6,5 saatlik yolculuktan sonra barcelona'ya ulaştık. barcelona'da herşey mükkemmeldi. hava sıcaktı, hostelimiz otel kalitesindeydi, şehir muazzamdı. tatilimiz herşeye rağmen mükemmel sonlanmıştı.

    ama sen easyjet, sen orospu çocuğu. 4 ay önce alımlarını başlatıp son gün iptal ettiğin uçak seferi yüzünden belki bizi o kadar da mağdur edemedin ama, kim bilir o sefer iptali yüzünden kimler nasıl problemler yaşadı. yanında yeterince parası olmayan, kalabalık bir şekilde ailecek gelen, vizesinin süresiyle ilgili sıkıntı yaşayacak olan kimler vardı o uçakta kim bilir. zaten low cost hizmeti sunuyorsun. uçaktan bilet alan çoğunluğun durumu belli. ve gidip son gün iptal ediyorsun seferi. uçak seferi denen şey son gün iptal edilebilecek birşey mi? insanların belki de hayatlarının en güzel hatıralarını yaşayacakları dönemlerinde böyle orospu çocukluğu yapabilmek bu kadar kolay mı?

    kolaymış evet. tez zamanda yok olman dileğiyle easyjet.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap