28 entry daha
  • ilk aklıma gelen şu değişkenlere göre bir çok farklı şekilde sonuçlanabilecek akibet:

    (1) kütle çekimi
    (2) astronot elbisesi
    (3) sıcaklık ve ışıma

    yakınlarda büyük bir kütle varsa bu kütlenin çekim alanına girip belirli bir süre sonunda o kütleye düşebilir. bu kütle atmosferi olan bir gezegense, gezegene düşemeden yanar. güneşe/yıldıza düşerse, düşemeden yanar. ay gibi atmosferi olmayan bir gezegen ya da gök cismine düşerse, gök cisminin kütlesine ve hızına göre farklı sonuçlar beklenebilir.

    astronot elbisesi varsa, çürüme olma ihtimali vardır. ama, o da elbise içindeki oksijen miktarı ile alakalıdır. sonuçta bakteri de oksijen tüketiyor. diğer yandan, anaerob bakteriler var, o da ayrı bir mevzu.

    sıcaklık ve ışıma ise, ayrı bir sorun. cesedin bir tarafı güneşe bakıp diğer tarafı karanlık kaldığında iki taraf arasında ciddi sıcaklık farkları olacaktır. örneğin, atmosferi olmayan ayda yüzey sıcaklığı 123 derece ile -153 derece arasında değişmektedir. keza, ceset, gamma, derin uzay radyasyonu gibi başka ışınımlara da maruz kalacaktır. ki bunların da, örneğin sıcaklık farkından dolayı cesedin parçalanmasına kadar gidebilecek, farklı sonuçları olabilir.

    ingilizce ve canlı bedene ne olacağı anlatılmakla birlikte, aşağıdaki adreslerden daha fazla okuma yapılabilir:

    bağlantı 1
    bağlantı 2
    bağlantı 3
    bağlantı 4

    ve videolar:
    bağlantı 1
    bağlantı 2
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap