5 entry daha
  • vur derseniz öldüren bir servis. yer hollanda bu arada türkiye'ninkini bilemem. laptopu'u 1,5 sene önce almıştım ve ekranı açarken menteşesinde çatlak oluşuyor ve çatır çutur sesler çıkarıp yarılıyordu. okuldan gelirken çantamın içinde bıraktığım oluyordu ve çantada desteği yamuk olduğu için menteşenin kayarak açıldığını düşünüyorum. her neyse, baktım 2 sene garantisi var koştum aldığım yere. aradan 2 hafta geçti, gidip laptop'un kapağını açıp kapattım oldu mu diye. ardından evde devam incelerim diye alıp eve geldim. evde laptop'u bir açtım ekranda dil seçeneği gözüktü, beynimden vurulmuşa döndüm. oğlum menteşeyi değiştireceksiniz sadece yanına format mı attınız amk. içinde kişisel dosyalar ve matlab, rhino, office 2013 gibi bilimum programlar vardı lan. allahtan yedeklemiştim ne olur ne olmaz diye. tam küfür edecekken içeri babam girdi ve odanın lambasını yaktı. babama anlatırken durumu lambanın açılmasıyla gözüm webcam'ın üzerindeki folyoya takıldı. harbiden kapak mı değiştirdiler diye baktım, evet yepisyeni kapak duruyordu karşımda çiziksiz. biraz daha baktım klavye yenilenmiş, touchpad yenilenmiş, hatta batarya kısmı hariç 1-2 yerinde yamulma olan komple çerçevesi yenilenmiş. ağlamak üzereydim.

    sonra gözüm duvar kağıdında takıldı, o aynıydı. nasıl olur bu, format atılmış, tüm norton, evernote, chaton gibi sikko programlar tekrar yüklenilmiş ve duvar kağıdı yerinde duruyor. "ulan bunlar tamir ederken bilgisayarın amına koyup beni kandırmak için dışını yenileyip, arka planı da internetten bulup yüklemiş olmasınlar" diye sonradan taktırdığım 4gb ram yerinde mi diye baktım. yerindeydi. yetmedi açıp windows experience index hesaplattırdım, önceden 3,9 olan skor şimdi 5,9 olmuş. kafayı yemek üzereydim. neler oldu bilgisayarıma bilemiyordum.

    sonra salladım. bir menteşe yüzünden adamlar bir laptopu yenilemedikleri kalmış benim ettiğim derde bak. kısacası, memnun kalmak bir yana, garanti kapsamında bir kuruş almadan tamire verdiğin ürünü modifiye ediyorlar. teşekkürler samsung.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap