• akplilerin söylediği, duydukça sinirden çıldırdığım cümle.

    mevlana celaleddin-i rûmî “sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” der.

    seçmenin dilini konuşabilmelisin.

    sanırım şu olay anlatmak istediğimi güzel yansıtan bir olay ;

    firma ismi , şehir , bire bire diyalogları net hatırlamıyorum bilen varsa yeşillendirsin hemen editlerim.

    teknoloji firmalarının birine denetim için gölge müşteri gidiyor. teknik bilgisi olmayan , taşralı , efendi , içten bir dayı rolüne bürünüyor.

    + yahu delikanlı ben telefon alacağım ama kamerası iyi olsun

    - tabi dayı buyur gel, gel

    + ama bak bu küçük telefon yetecek mi ben bir sürü görüntü çekerim küçük oğlanın düğünü var , torunun sünneti var.. bu küçük şey yetecek mi bana

    - sen merak etme dayı bak bu xxx telefonunda yyy gigabyte dahili hafıza var zzz megapiksel , sen bir de buna hafıza kartı takarsın ttt gigabyte ..

    + yahu oğlum ben cicibayk micibayk megapiskel anlamam , işe yarar mı diyorsun yani?

    - bak dayı .. bunun kamerası öyle iyi ki senin oğlanın düğünde kim kaç para takmış mis gibi görürsün , altın çeyrek mi yarım mı hepsini cam gibi görürsün çek çekebildiğin kadar , hem bu sana 2 düğün, 3 nişan , 4 sünnet yeter.

    + haaaaaaaa iyiymiş o zaman yahu tamam oğlum alıyorum o zaman ben bunu

    .
    .
    .
    .

    sonuç ayın yılın artık ne haltsa en iyi satış danışmanı ...

    inadına mini etek inadına dekolte giyeceksiniz

    başlığındaki (bkz: #48782274) entrymde demek istediğim buydu.

    bakın şimdi size iki cümle

    1) fatma ninemin torunu ayşe kız artık uzak yerlere üniversiteye gitmeyecek! gurbet ellerde bir başına kalmayacak! çünkü her şehre üniversite getirdik! sen üzülme fatma ana!

    sonuç: şak şak şak şak hüloğğğğğğğğ

    2) her şehre üniversite kurduk, donanımlı hoca falan yok orayı karıştırma.. zaten mezun olunca çalışacakları iş de yok. yahu nasıl olsun istihdam alanı yaratmadan her yere üniversite açsam ne olacak her şeyi devletten beklemeyin en azından kahvede okey oynayan kağıt oynayan gençlerimiz daha kültürlü olur

    sonuç: ?

    aslında aynı şeyi söylüyor adam. ama reaksiyon farklı.

    benim dedem hafız adam. babası da imammış zaten. inançlı bir adam. savaş var de cepheye ilk o koşar. kurtuluş savaşı zamanlarını anlatan bir belgesel izlesin hüngür hüngür ağlıyor adam. atatürkçü. hemde koyu atatürkçü. çok güzel bir adam.
    bakın.. rte çıkıp bir şeyler anlatırken bir küfür ediyor , ulan diyorum bu nasıl bir yaratıcılık bu nasıl bir hayal gücü ... e bu adam gayet dindar bir adam. inançlı. demekki atatükçü olunca camileri yıkılmıyor... yahu erdnc88 sığ sığ konuşma deme.. böyle düşünen adam var bu ülkede... halkın dilini anlayacaksın.. o dilden konuşmayı bileceksin... yoksa saçma sapan tabular oluşturursun herifin teki de gelir bundan bir güzel ekmeğini yer.. ne ekmeği.. fırın...

    bakın bir örnek daha ..

    kendilerine bağğğladııılarrrrr

    ahahaha bu videoyu ne zaman izlesem içim neşe doluyor ulan.

    videoyu izleyin .. seçmen şöyle demiyor " yapılan yolsuzluklar ile elde edilen haksız kazançlar korkunç boyutlara ulaştı. spesifik bir örnek vermek gerekirse ... "

    oğlum adam öyle demiyor lan diyor ki ;

    kendilerinee bağğğğladılar hortumu kendilerine bağladılaarrrr

    lafı uzattığım için özür diliyorum.

    benim babaannem televizyonda mini etek giyin açın ulan açın inadına açın lafını dinlediği zaman düşüneceği şey belli. ama ilginç olan şey ne biliyor musun?
    bizim köye gidip hatçe aba ( hatice abla ) yahu ben etek giydim geldim senin ayranını içmeye şöyle mis gibi gözlemeni yemeye şöyle iki kız laflarız demeye ama laf eden olur mu diye sorsan " ağızlarına sıçarım onların kimse bi şey diyemez gel kızım kurban olurum sana gel gel otur " der 65 yaşında kadın hizmetçilik eder sana.

    anlıyor musun?
hesabın var mı? giriş yap