5 entry daha
  • ali nesin'in yeni kitabının konusudur. matematikten anlamayanlar için bile çok yararlı bilgiler barındırmaktadır, önsözünde kitabın nasıl çalışılması gerektiğine dair, bir konunun nasıl öğrenilmesine dair tavsiyeler gibi.
    bütün kitabı kitapçıda hızlıca inceledim, içinde sesli gülmeme yol açan cümleler geçmektedir. kitabı almaya ve çalışmaya karar verdim. hiç bir şey anlamasam, bari matematik köyüne bir yardımım olur, belki yeni bir ülke kurulur, şehre bir film gelir filan.
    internetten öğrenileceği gibi, grup teorisi şifelemede de kullanılıyormuş. şu anda kullanılmakta olan en güvenli şifreleme yöntemlerinden, public key ınfrastructure (pkı) bu teoriyi kullanıyormuş.
    kitaptan öğrendiğime göre, bize lisede bu teoriye girişi göstermişler (ki bazı yerleri yanlışmış diyor ali nesin). demek ki başka bir adla olmuş bu, grup teorisini ilk olarak bu kitapta duydum.

    ek güldüğüm cümle: (özdeşleşme konusu) bu eşleme kimi zaman öylesine doğal olabilir ki, a'nın bir a elemanıyla b'nin f(a) eleman arasında bir ayrım yapmak içimizden gelmez, tam tersine ayrım yapmak neredeyse günah kategorisine girer.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap