8 entry daha
  • "eminim tanışsan iyi çocuktur, seversin" klasmanından bazı yazarlar bir manuel pikap tanımı yapmış ki tam evlere şenlik. manuel pikap'ta her işi biz yaptığımız için piyasada yokmuş pek, zaten gereksizmiş.

    yarabbi sen aklımıza mukayet ol. bizlere sabır ve dayanma gücü ver. senin gücün herşeye yeter (madımak ve hebdo'da yardıma ihtiyaç olabilir)

    şimdi bu manuel pikaplar sadece tablayı döndürür, biz plağı takarız, kolu götürüp plağın üstüne bırakırız, plak bittiğinde kol orada kalır, gidip kaldırır yerine koyarız, falan filan biliyorsunuz çekilen eziyeti.

    kerametini aslında bilemediğimiz emre odasında otururken bir anda pikap uzmanı olmuş, kanaat getirmiş. türkiye'nin gerçekleri göz önüne alındığında kendisi büyük ihtimalle haklı.

    oysa internette bakıyorsun vpi, rega, pro-ject, clearaudio gibi ecnebi simsarlar türkiye'de araba ev parasına manuel pikap satıyor. stereophile, hi fi, hi-fi plus gibi münafık magazinler de bu kumpasa çanak tutuyorlar. "pikap'ta hareket eden parça ne kadar az olursa pikapın ürettiği ses o kadar kusursuz olur" falan gibi dayanağı olmayan fikirlerin reklamını yapıp insanların bu tuzağa düşmesine sebebiyet veriyorlar.

    o yüzden plakçalar alacak olanların ekşisözlüğü kulak verip ya plak öldüğü için hiç satın almamalarını ya da bond çantalı pikapları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.

    bkz. vinyl revival
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap