20 entry daha
  • birilerinin çekmesi gereken filmlerden biri daha neden tarkovski olamıyorum?. bütün sıkışmışlığına rağmen bana çok eğlenceli geldi film. sinema sanatına gönül verip onun kahrını çekmediğimden olacak.

    --- spoiler ---

    tarkovski'yi selamlayan açılış ve kapanış sahneleri arasına sıkışmış film, günlük hayatın zorunlu ayrıntılarına takılmış yönetmen bahadır'ın trajikomik tarkovski olamama hikayesini anlatıyor. "ilkelerine bir kez olsun ihanet eden insan, hayat ile olan saf ilişkisini yitirir." sözüne uyanan bahadır'ın ilkelerine bir kez bile ihanet etmemesine rağmen içine doğduğu şartlarda hayat ile olan saf ilişkisini yitirmemesinin mümkünsüzlüğü gerek ailesiyle ilişkilerinde gerek sevgilisi gerekse arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde yüzüne tekrar tekrar bir tokat gibi çarpıyor. onu anlamaya en yakın karakter olan yazar sefalet içinde ölmeye mahkum. bu bile durumun imkansızlığının altını çiziyor. üstelik bu yazara senaryosunu beğendiremiyor bahadır. film boyunca gerçek bir destek görmüyor. ekonomik imkansızlıklar ona göz açtırmıyor. yine de bir grup ergen ruhlu arkadaşıyla paylaştığı küçük tüplü bekar evinde de kız arkadaşının nispeten lüks evinde de tarkovski filmlerinden gözünü ayırmıyor.

    tansu biçer'e daha önce dikkat etmemiştim oyunculuğunu çok beğendim. bahadır'ın içinde durumduğu durumlarda yüzünde beliren tiksinti ifadesini bir tür kibir gibi değil şartlara lanet etme şeklinde aldım.

    --- spoiler ---

    yapmak istediğiniz şeyleri hakkıyla gerçekleştirebilmenizin önündeki irili ufaklı engellerden fenalık mı geçiriyorsunuz? bu filmi izleyin.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap