7 entry daha
  • klia denen bu havalimanı ile klia2 denen ve bitişiğinde yer alan yeni havalimanı karıştırılmamalı. klia daha çok uluslararası hatlara ev sahipliği yaparken, klia ise air asia, tiger air vb gibi ucuz havayollarına hitap ediyor. yani aktarmalı gelip kl üzerinden bir de singapur ya da çin yapayım diyorsanız işiniz biraz karışabilir çünkü önce klia'dan çıkıp ya zemin kattan 1 dolarlık dandik bir otobüsle klia2'ye ya da klia içinden klia-kl sentral treni ile 2 dolar ödeyerek klia2'ye gitmeniz gerek.

    yani klia'dan klia2'ye geçeceksiniz, klia2'den istediğiniz yere gidip geldikten sonra da yine uçuşunuza devam için klia'ya geri gelmeniz gerekiyor.

    klia alt katındaki otobüs durağının terminalinde güzel bir hint lokantası var. otobüs beklerken vaktinizi değerlendirebilirsiniz.

    klia2 çok yeni ve oldukça büyük bir alışveriş merkezi ile içiçe kurulmuş. böylece hem havaalanı hem alışveri merkezi yapmışlar ama katlar ve havaalanı seviyelerinde bir karışıklık var. anlaması zor. bu nedenle zamanınız azsa önceden gidip uçuşunuzun yerine vaktinde bulun.

    çok büyük ve modern bir havalimanı klia, ama aynı derecede de karışıklık arzediyor. bir de gece 2'den sonra her yerin kapanması ile ilginç bir hal alıyor. burger king dışında takılacak mekan yok gibi.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap