57 entry daha
  • cnn türk'deki ne oluyor programında, önce "ben akp destekçisi de değilim, hic kimsenin destekçisi de değilim." gibi bir şey dedikten 5-10 dakika sonra; şükrü küçükşahin'in bu adamin tayyip erdogan'a yazdigi guzellemelerini ve tayyip erdoğan karsitlarina karsi olarak yazdigi yazilarini okumasi üzerine çark edip "ben bir tarafim, bir tarafi tutuyorum." diyerek 5 dk icinde tukurdugunu yalamis kişi.

    daha da acisi "bizim ulkemize getirilmek istenen baskanlik sistemi diğer ülkelerdeki gibi degil, demokratik değil; iktidarda olanin, başkan olanin istediğini yapacagi bir sistemdir." eleştirisi üzerine ne acı ki, "o zaman siz iktidar olun." deyip pişkin pişkin gulerek cevap vermis ve boylece demokrasi anlayisini göstermiştir. sanirim kendilerinin demokrasi anlayisina gore iktidar olan istediğini yapar, istediğini öldürür, istedigi kanunu cikarir, kimseye danismaz, azinligi umursamaz. içten içe bu düşüncede olduklarini biliyorduk da, artik sirita sirita bunu acik acik soyleyebiliyorlar.

    bir de çoğu akplinin yaptigi gibi sürekli muhalefet partilerini eleştirme üzerinden yuruyumeye calisiyor. e madem muhalefet sorunu var bu ülkede, madem eleştirilmesi gereken şeyler düzgün eleştirilmiyor; madem yapilmasi gereken muhalefet doğru yapilmiyor; sen yap o zaman doğrusunu. sen "muhalefet iyi değil yea." deyip siritmaya devam ediyorsan, bu iktidara karsi doğru muhalefeti sen yapmiyorsan; bu "ben guclunun, ben güçlü ama yanlisin, güçlü ama haksizin yanindayim." demekten başka bir şey değildir.

    artik bu ülkenin tartisma programlarini izlerken sinirden kendimi parçalayacak hale geliyorum, televizyonu kirip atasim geliyor. tüm iktidar yandaslari mi ayni kafada olup sürekli ayni mantiksiz şeyleri söyleyip hakliymis gibi pişkin pişkin siritir. her program ayni laflar dönüyor, her program carpitmalar yapiliyor; bu halk bunları izlemiyor mu? izleyip de ne düşünüyorlar? vallahi cozemiyorum bu halki.
    benim cevremdeki akplilerin çoğu bunları izlemiyor, bir tartismaya girildiğinde de o yandaş gazeteciler gibi ayni laflari çevirip durmaktan veya susup "alternatif yok." demekten başka bir şey yapmiyorlar. ha bir de son zamanlarda alinan gazla birlikte "valla hicbiri umrumda değil 2023'de osmanli geri gelecek." diyenler var, onlari saymiyorum.

    bir de bu geceki programda şirin payzın sürekli "muhalefet etkisiz değil mi?" "madem iktidar yapay gundemler yaratıyor, siz de konusmayin o zaman, başka şeyler konuşun." dedi. hala bu kafada olan, boyle düşünen insanları gördükçe sasirmaktan kendimi alamiyorum. "başkanlık yapay bir gündemse konusmayin." deyip o cümleden önce ve o cümleden sonra baskanlik sistemiyle ilgili sorular sormasi zaten muhalefete karsi bu siteminin cevabidir. sen medya olarak iktidarın yarattigi gundemleri öne cikarmaktan baska bir şey yapmazsan, sen sürekli o konuları konusursan ve bu ülkede malum zat ve danismanlarinin haber kanallarini, tartisma programlarini etkilediği ortadayken neyin kafasi bu? hayir bir de, muhalefet sanki başka bir şey konusmuyormus, sadece iktidarın yapay gundemlerini konusuyormus gibi yansitmiyorlar mi? sen muhalefet partilerinin diğer konulardaki söylemlerini halka dogru duzgun iletmeyip boyle bir noktadan muhalefete laf atmak neyin kafasi?

    yok, bu ülkeden artik umut yok. kimin iktidarda olduğu önemli değil; insanlar bu kadar yalakayken, ikiyuzluyken, cikarciyken, bencilken; kim gelirse gelsin böylesine üçkâğıtçı bir halkla bu ülkeden bir bok olmaz. hayir o kadar da aptal değil bu halk, belki ileriyi yorumlayamayacak kadar aptal olabilir; ama bugünde guclu olanin yaninda olacak kadar, onu savunmak ve ona yaranmak için taklalar atacak kadar zeki ve isini bilen bir halk bu. zeki denmez buna, düzenbaz denir aslında ama dolandiriciligi, yalani dolani, cikarci olmayi zekilik olarak niteleyen bu halka gore zeki denir buna.

    sinir olup olup hicbir şey yapamamak da en çok koyan şey, işte bu daha da sinir ediyor insani. sonra pişkin pişkin siritiyor ya boyle adamlar, o iyice çileden cikariyor iste.
285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap