7 entry daha
  • istemekteki samimiyet önemlidir.

    acı olanı mecburiyetten istemektir. bu durum iki tip insanda görülür:

    ---birincisi hayattan ne istediğini bilmeyen dolayısıyla herkesi eleştiren kişidir. bir süre sonra dımdızlak ortada kaldığında kendini gösterir. yaşının ilerlemesinin de etkisiyle toplumsal sorumluluk olarak öğretilen evlenme vazifesini eleştirilecek duruma düşüp çoluk çocuğun maskarası olmamak amacıyla yapar. böyle bir evlilik kayıptır.
    ---ikincisi hiç kimse tarafından istenmeyen kişidir. allah korusundur. hayatının sonuna kadar tek taraflı isteme ile son bulabilir. isteme ve bekleme süresi arttıkça kişiliğe büyük zararı vardır. burada şahıs kayıptır.

    mecburiyetten olmayan haller ise kendini bilerek istemek ve bilmeden istemek olarak ikiye ayrılabilir.

    ---kendini bilmeden istemek yukarıda anlatılan birinci duruma benzetilebilir. evlilik bir kayıptır.

    ---kendini bilerek istemenin yukarıda anlatılan ikinci duruma iz düşmediği durumlarda ise ilginç bir ayırım vardır.

    önce hayatımı kurmalı sonra evlenmeliyim diyen kişinin mecburiyetten kategorisindeki arkadaştan bir farkı yoktur. zamanlamaya önem veren bu kardeşimizin ağzından bal damlar gibi görünse de savunduğu şey bir çeşit bencil yaşama sistematiğinden başka birşey değildir. bu zihniyet ile evliliğin bir numaralı şartına ters düşer*.
    zamanı geldiğinde hızla harekete geçen bu arkadaş ilişki sırasında olgunlaşmalıyım kendimi bulmalıyım diyen bir zavallının gelişmiş versiyonudur. iki türün yapacağı evlilikte kayıptır.

    şüphesiz en makbul erkek tipi, normal hayatını yaşarken kişiyi bulan ve durumunu düzelterek bir an evvel evlenmek isteyendir. yana yatmayan çamura batmayan olgunlaşmayı tamamlanmış kişi tipidir.
    istediğinden emin olan bu kimseler için zaman harcamak bir kayıptır.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap