23901 entry daha
  • şu "ezilenlerin sesi" muhabbeti feci mide bulandıran.

    aptal mısınız aptal taklidi mi yapıyorsunuz?

    "ananı da al git" dediği çiftçi çok mu zengindi?

    "ama öldü efendim." diye bahsedilen ve bütün soğukkanlılığı ile "bilemem." dediği metin lokumcu han hânedan sâhibi miydi ulan?

    "vurun emrini ben verdim." dediği ali ismail korkmaz, öldürüldükten sonra utanmadan meydanlarda annesini yuhalattığı berkin elvan holding veliahtları mıydı?

    parasızlıktan böbreğini sattığını söyleyen adamla "burası sakatatçı dükkânı değil.", oğlum işsiz diye isyan eden adamla "senin oğlun da işsiz kalıversin.", şehit askerlerle "kelleler" diye alay eden deden miydi? sıradan ve geliri düşük, senin benim gibi insanlar değil miydi bunlar?

    soma'da ölenlerin yakınlarını tekmeleten kimdi? hattâ hızını alamayıp "israil dölü" diye diye kendi eliyle insan döven? bu dayak yiyenlerin hanları hamamları vardı da ondan mı aileleri yakınları mâden işçiliği yapıyordu?

    kız mıdır kadın mıdır bilemem dediği dilşat aktaş polisten trilyonluk vergi kaçırdığı için mi şiddet görmüştü?

    bunlar ilk aklıma gelenler. arasak daha neler çıkacak kimbilir.

    aklınız fikriniz kendi derdiniz. başörtüsü ile okula girebiliyorsun ama cebindeki üç kuruş pul olmuş, onunla da gözünün içine baka baka saray yapmış ulan herif. açlıktan ağzın kokuyor, ömründe göremeyeceğin parayı kazanan adamlardan başkasının zengin olduğu falan yok, doğaydı çevreydi zâten umrunda değil; hâlâ mazlumlar ezilenler edebiyatı.

    biri câhilliğinizi, meymenetsizliğinizi, iki lâfı bir araya getirmekten âcizliğinizi ve hipnotize olmuş biçimde oradan buradan duyduğun yalan dolanla oy kullanmaktan ve car car ötmekten başka bir boka yaramadığınızı yüzünüze vurunca da oturup iki düşünmek yerine "vay anam bana ne didiler. oyum sana tayyip, gel bir de yüzüme sıç."

    ezilen kesim cidden el üstünde tutulsa yine bir nebze de, yahu ne sağlık sistemin var, ne hakkını hukukunu arayabiliyorsun, ne alım gücün yüksek, üzerine bir de benzinin bilmem neyin en pahalısını kullanıp korkunç vergilerle uyutuluyorsun; üzerine bir de "hohoho devran döndü ağlama sırası sizde."

    yazık lan. cidden ziyan.
49735 entry daha
hesabın var mı? giriş yap