• russell'ın çaydanlığı aşkına bi gugıllayın şu kelimeyi. noolur! ne çıktı? daha çok muhafazakarların ve hristiyan fundamentalistlerin homofobiye meşruiyet sağlama amacıyla uydurdukları şey olduğu o kadar apaçık ki. peki, bizim çakma liberallerimiz ne yapıyor? "#homofobiklikyasaklansin" diye twitter'dan başka kullanım alanı bulamamış kampanyadan "nazizm" çıkartıyor.

    bi kere, nefret söylemlerini ve aşağılamaları birtakım hukuki mevzuatlar ile engellemeye çalışmak gayet liberal söylemdir. toplumun dezavantajlı kesimlerinin korumaya alınması talebi de geliştirmek de öyle. peki, heteroseksüellik ve homoseksüellik eşit şartlar altındaymış gibi "faşist" damgası yapıştırmak etik olmasa gerek.

    kaldı ki, "ucu açık yasakların" yaraya derman olmayacağı ve hatta daha da derinleştirilebileceği söylenebilir. hatta ve hatta mevzubahis varsayımsal yasakların yeterli gelmeyeceği de söylenebilir. hah, işte liberal'in aslına döndüğü bam teli de burası: lgbt hareketi, içinde barındırdığı sosyalist, muhafazakar, milliyetçi, anarşist, nihilist vs. vs. politikalarla dahi sadece özel haklarla ve negatif haklarla sınırlanmayacağını, özerk bi hatta geliştiğini ve dolayısıyla liberalizm'in tahakkümüne giremeyeceğini gösterdi. bu yüzden, tahakküm kuramadığı alanlara en çiğ ve en kof ve hatta en "dini" argümanlar ile saldırılmasına şaşırmamak gerek. bu yüzden feminazi ya da homonazi gibi neolojist söylemlere sarılması doğaldır (bkz: feminazi/@asc).

    diğer doğal ve sonuç olan şudur ki, çoğunlukla homofobiklerin abuklamasıdır.
hesabın var mı? giriş yap