58 entry daha
  • rakel dink yanılmıyorsam bir duruşmanın sonunda ogün samast için şöyle bir cümle kurmuştu: 'o çocuk bir bebekti, bir bebekten bir katil nasıl yaratıldı?' gibi..

    şimdi bu tecavüzcü bir bebekti? değil miydi? şimdi bir bebekten bir tecavüzcü de denemez bir canavar çıkmasını bana annesiyle babasıyla hatta komik bir şekilde ülkenin başbakanının varoş ağzıyla kim açıklayabilir? ha keza yine bana hiç kimse bir ülkede kadınların kendilerini bedenleriyle yarıştırarak aşağılanmasına izin verilen bir program, reyting rekorları kırıyorken, aynı ülke vatandaşının kadına cinsel istismar insanlık suçudur diye bas bas bağırmasını da açıklayamaz. bundan daha büyük bir çelişki yoktur.

    hadi diyelim o herifi astın kestin şişledin.. ee? o ve onun gibi kuzenine, hatta kardeşine yavşayıp bunu hiç gün ışığına çıkarmamış milyonlarca erkek? onların evlatları? çocuk babasından gördüğünü yapıyor, kendine göre yanlış bir şey yok ki ortada, babasından önünden geçen kadının kalçasıyla hallenmeyi öğrenmiş adamlar var, onları ne yapacağız?

    ben anlamıyorum her şeye vergi veriyoruz. bu vergilerin bir çoğu eğitime gidiyor pıtrak gibi özel üniversiteler çıkıyor ama bu liseden terk çocukları kimse neden kulağından tutup; 'gel lan buraya okuyacaksın eşek gibi' demiyor? bu birimler neden kurulmuyor. zorunlu din dersi oluyor da zorunlu cinsel eğitim neden olmuyor? rehber eğitmenler arttırılıp sosyal kurumlara neden destek verilmiyor?

    amerika'ya bakıyorum, adamların dizilerinde bile bir tarih, bir kültür, bir eğitici bişeyler var. bizde hala yeşilçamdan kalma çocukların karıştığı senaryolar tutuyor, şatafatlı hayatlar, kıyafet sponsorlarıyla saçma salak yürütülen diziler tutuyor neden? neden halkımız inatla bu kadar cahil bırakılıyor? aile fertleri akşam saati birbirlerinin yüzlerini yeni görmüşken iki muhabbet etmek yerine dizideki ayşe ile alinin halvet sahnesini neden pür dikkat izliyor?

    hele de var ya şu cinsel açlık, cinselliğin baskı altında filan falan diye başlayanlara her nevi azalarımla gülüyorum ne açlığı ya hu mersin gibi genelev kaynayan bir şehirde? bu açlık cinselliğe değil şiddete... her ne ise beslenmişse birey ona açlık duyuyor. şiddet ve kadının sadece cinsel kimliği ile göründüğü bir ülkede kadın demek seks demek oluyor..

    şunu üstüne basa basa vurgulamak istiyorum: kadın günden güne fiziğiyle, giyimiyle ölçülen bir varlık olmaya maruz bırakılıyor. temelde yatan problem tabii ki sadece bu değil ama inanın bana hacmi yadsınamaz. ve büyük bir inatla cahilleştirilmeye çalışılıyoruz.. din ve ahlak bize dayatılarak verilmeye çalışılıyor çünkü o da bir rant malzemesi haline gelmiş. eğitim ise rezalet.. şu an kaç tane baba, babasınından gördüğü sevgi gösterisi olan şiddeti oğluna yansıtıyor tahmin bile edemezsiniz. o çocuk da gidip kendine bir sevgili bulup onunla mı sevişecek? o dili biliyor mu? öğrenmiş mi? kimden görmüş? yol kesip tecavüz edecek.

    ama içiniz rahat edecekse yine de şişleyelim bu adamı.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap