29 entry daha
  • sövmek saymak öfkemi söndürmeyecek o yüzden bu kısmı pas geçiyorum.

    bunu yapan psikopat ceza almayacaksa -ki almayacak hepimiz biliyoruz- bu adalet sisteminde değişikliğe gidebilecekken gitmeyip, adeta bu olaylara zemin hazırlayanların allah bin türlü belasını versin. o adam, o yazdığı ilk mesajla bile bir süre hapis yatacağını, bir daha asla benzer bir işte çalışamayacağını, adının tacizci olarak topluma duyurulacağını bilse götü yemezdi. ama biliyor ki polis abisi bir 'adam ol lan' deyip salıverecek.

    eve kurye gelmesi olayının risklerine çözüm odaklı olarak ise tek yaşayan kadın arkadaşlara bir önerim var. lütfen rica ediyorum masrafından kaçınmayın ve daire kapınızın iç ve dış bölümünü rahatlıkla gösterebilecek şekilde içeriden takılmış bir güvenlik kamerası edinin. bu kameranın varlığını da daire kapınızın dışında görünecek bir yere açık bir not asarak bildirin.

    aklıma kendinizi korumak açısından daha işlevsel bir çözüm gelmiyor. ama bunun gerçekten etkili olabileceğini düşünüyorum. imkanı olmayanlar için bunların gerçeğine çok benzeyen sahteleri oluyor onlardan da edinebilirsiniz geçici olarak ama en faydalısı gerçeği. hiçbir kurye kolay kolay kameraya alındığını bile bile yanlış bir harekette bulunamaz sanıyorum.

    yalnız olmadığınızı belirtmek ya da kurye ile iletişimi en aza indirmek üzere alabileceğiniz küçük önlemler de var.

    -kapıyı açmadan içeride başkası olduğuna dair sahte konuşmalar yapmak iyidir.

    -sipariş notuna, evde uyuyan bebek var yazılabilir. ödemeyi site üzerinden yapıp, bina kapısını açık tutarak siparişi daire önüne bırakmasını rica edebilirsiniz. bunu çocuklarımız uyurken çok yaptık siz de fake olanını yapabilirsiniz.

    -evde aile var izlenimi vermek için de bebek uyuyor notu yöntemi kullanılabilir. zile basmaz çağrı atar, siz de kapıyı sessizce açıp kısaca teşekkür eder kapıyı kapatırsınız.

    -mesela damacana siparişinde kapıyı açmanıza bile gerek yok. zil çaldığında bina kapısını açın ve damacana ve parayı daire kapısı önüne bırakın. onların da işine geliyor direk alıp bırakıp gdiyorlar vakit kaybetmiyorlar.

    -mümkün olduğunca ödemeyi site üzerinden yapın, kapıdaki iletişim kısa olsun. yemeği alın teşekkür edin kapatın kapıyı, en temizi.

    -bu tip yerlere vermek için evde eski bir telefona takılı olarak ikinci bir hat bulundurun. ele geçmesi halinde telefonu kapatma iletişimi kesme şansınız olsun, kendi hattınız da heder olmasın.

    bu tavsiyeleri de sakın 'sizi sorumlu tutarak' yazdığımı düşünmeyin. başınıza bir şey gelse ' o da gece çağırmasaymış' 'önlemini alsaymış' diyecek itlerden asla olmadım ve olmam da.

    sadece dünya böyle bir yerken, kapınıza yüz düzgün adam gelse yüzbirincisi psikopat çıkabilecekken, alabileceğiniz bazı önlemleri paylaşmak istedim.

    edit: kapıya büyükçe bir erkek ayakkabısı koymak da işe yarayabilir. mavi istiridye'ye teşekkürler.
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap