6 entry daha
  • kendisini ekşi teker'deki arkadaşlardan duydum ilk olarak. daha önce kendisinden eğitim alıp da hakkında tek bir olumsuz eleştiri duymamam merak uyandırdı bende. çünkü bu sık rastlanan bir şey değildir siz de takdir edersiniz ki. sonra ismini aratıp internet sitesini buldum. siteye girdiğimde ise bir başka şaşkınlık yaşadım. 3 modülden oluşan motosiklet teori derslerini ücretsiz veriyordu. üstelik farklı zamanlarda 3 ayrı modül. üstelik sadece 6 kişi ile. ve en güzeli de bir yere gitmenize gerek kalmadan, kendi evinizde. eğitimler online olarak veriliyordu. ben de ne kaybederim diyerek hemen en yakın eğitim modülüne kaydımı yaptırdım. zaten kayıt yaptırdıktan sonra sizinle ne kadar alakalı olduklarını anlıyorsunuz. olduklarını diyorum çünkü caner hoca ile birlikte bir de zeynep var... zeynep size önce maille dönüş yapıyor, yapmanız gerekenler konusunda sizi yönlendiriyor. eğitime bir gün kala da telefonla arayıp, gerekli bilgileri ve eğitimin teyidini alıyor. size sadece eğitim saatinde bilgisayarınızın başında sıcak çayınız/kahvenizle eğitime katılmak kalıyor.

    biraz eğitimden bahsetmek istiyorum. eğitim öncelikle ciddi referansları olan eğitim. bu eğitim yurt dışında motosikletli polislere verilen bir eğitim. ve bu eğitimin bir kitabı var, türkçe'ye çevrilmiş. kitaba caner hoca'dan edinmeniz mümkün. eğitim 21.30-23 arası gerçekleşiyor. ve hoca öğrenci ilişkisinden ziyade daha bir sohbet havasında, samimi bir şekilde geçiyor. ben kendi adıma "ne kaybederim" diyerek girdiğim eğitimden çok şey kazanarak çıktığımı söylemek isterim. sözünü ettiğim bu mavi kitap'a bağlı kalarak eğitimi ilerleten hoca, oldukça nitelikli bir hoca. çünkü en ufak bir kibir, kompleks ya da burnu büyüklük emaresi göremezsiniz kendisinden. hem zeynep'in hem de caner'in samimiyeti, arkadaş canlısı olmaları ve en önemlisi size gerçekten daha iyi motosiklet sürmek adına bir şeyler öğretmeye istekli olmalarını görmek, neden bu insanlar hakkında kötü bir şey duymadığınızı anlamanıza yetiyor.

    ekipmanın öneminden motosikletinizin rutin kontrollerine, motosiklette bakışın öneminden güvenli sürüş adına dikkat edilmesi gereken tüm detaylara, nasıl viraj alınması gerektiğinden yaygın risklerle karşı karşıya kaldığınızda nelere dikkat etmenize kadar öğrenilmesi ve öğretilmesi gereken her şeye değiniyorlar.

    ben şu ana kadar modül 1 ve modül 2 eğitimini aldım. modül 3'ü de mart ayında tamamlayacağım. ve hemen bu eğitimlerin tamamlanmasından sonra da, verdikleri "kapalı alan kontrol eğitimi"ni alacağım. çünkü hoca'nın asıl hüneri, yeteneği ve birikimi bu online eğitimlerden sonra başlıyor. teorik anlamda öğrendiklerinizi bir eğitmen eşliğinde, pratikle pekiştirmezseniz ne yazık ki öğrendiklerinizden tam verim alamıyorsunuz. bu işi de en iyi yapanlardan biri kendisinden eğitim alanların anlattıklarına göre caner hoca. tabii ki kendi kişisel izlenimlerimi kendisinden eğitim aldıktan sonra paylaşacağım. ancak aldığım online eğitimlerden edindiğim izlenimle bile şu kadarını söyleyebilirim ki; kendisinin online eğitimde anlattıkları bile sürüşümü olumlu anlamda etkiledi, dikkat etmediğim birçok detaya dikkat etmeye başlayarak daha güvenli ve daha keyifli motosiklet kullanmaya başladım. eminim alacağım "kapalı alan kontrol eğitimi" de kendi adıma çok verimli geçecek...

    eğitimi aldıktan sonra eğitim izlenimlerimi de paylaşacağım.

    ilgilenenler için;
    http://www.caneratagun.com/home.html
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap