3159 entry daha
  • dün akşam maçın başlama düdüğü çaldığında, bilic turu geçmişti zaten. biz sadece bunu öğrenmek için 2 saat daha bekledik.

    bu konuda bilic'in en büyük yardımcısı ise sanırım motta'nın ilk maçta yaptığı hata oldu. çünkü garip gibi görünse de, serinin insiyatifini liverpool'dan alıp beşiktaş'ın eline verdi. maç 0-0 bitmiş olsa, istanbul'da liverpool menajeri, maçı okumakta bu kadar zorlanmayacaktı. bilic'in aksine, gerçekten kötü okudu.

    orta sahayı boşaltıp (sakatlıklar da varmış herhalde) sahaya çıkmasını geçtim, beşiktaş'ın ilk dakikadan yaldır yaldır saldıracağı fikrine kapılıp, balotelli ile sahaya çıktı. bilic ise çok akıllıydı. ilk dakikadan yüklenmenin ne kadar salakça olduğunu biliyordu. rakip de bir bakıma kendi kendini kitlemişken böyle, oyunu kendi alanında kabul edip, oyunu soğuttu.

    henderson, coutinho, lallana'nın yokluğunda sturridge ve ibe'nin zaten beşiktaş sahasında koşu yapma şansı kalmamıştı. bu ancak beşiktaş ilk dakikadan saldırırsa mümkün olabilirdi. dolayısıyla beşiktaş liverpool'u ilk yarıda, hiç alışık olmadığı bir defans kurgusu ile maça çıkmış olmasına rağmen, ingiltere'deki maçtan çok daha az efor sarfederek savundu.

    (üstelik dikkat etmek gerekir ki, bilic'in ilk yarıdaki bu taktiği beşiktaş deli gibi pas hatası yaparken dahi tuttu. yani bir bakıma takımın günlük formundan bile bağımsız bir sistemi var artık beşiktaş'ın.)

    fakat esas dahiyane hamle ikinci yarının başında, beşiktaş hücum oynayacağı zaman geldi. bilic aldı gökhan'ı sol kanada yerleştirdi. böylece beşiktaş alan bıraktığında koşu yapacak ibe'nin aklını da almış oldu. gökhan varken, savunmayı bırakıp o koşuları yapmasına imkan yoktu. tam da bilic'in öngördüğü gibi oldu. zaten ondan sonra beşiktaş, bilic'in elini kolunu bağladığı liverpool'a, ptt 1 lig takımı muamelesi yapmaya başladı. bunu bu seride liverpool çapında bir kadroya yalnızca bir yarım saat yapabilirdi bilic ve o kadar yaptı. kusursuz bir taktikti.

    bilic her iki maçı da nefis okudu. takımı dengeli, haddini bilen ve hepsinden öte akıllıca bir taktikle yönetti. liverpool ancak böyle elenebilirdi, öyle eledi. bir taktik dehası ortaya koydu.
3524 entry daha
hesabın var mı? giriş yap