41 entry daha
  • saatinize veya çıkış kapısına dönüp bakmayın hakim sizin yalan söylediğinizi düşünüyor. gerginliğinizi fark edip daha da üstünüze geliyor.

    yıllar önce bir arkadaşımla erciyes'e kayak yapmaya gittik ve park yeri yüzünden bizim oğlan jandarmaya ileri geri derken küfür etti,yazılan cezayı yırttı filan derken olay iyice büyüdü. jet hızıyla 5-6 otomatik tüfekli asker gelip bizi karakola götürdü. hoop nezarethanedeyiz. ifadeler alındı ,tutanaklar imzalandı ,benden şikayetçi olmadılar ama ben arkadaşa şahit olmayı kabul ettim. çıktığımızda akşam olmuştu , arkadaşa " amına koyum senin alttan alsan olmaz mıydı hem mahkemeye çıkacağız hemde hafta sonu yarak gibi oldu bla... bla..." dedim. bu yavşak " bir şey olmaz oğlum giderken saatini götürme bir de ne söylersen söyle çıkış kapısına asla bakma yeter. hakim verse verse para cezası verir. bu yüzden ben gelmeyeceğim bilesin."

    mahkeme günü:

    ben bir giyinmişim ki görmeyin beni ,sanki kız istemeye gitmişiz de elimde bir çiçek-şeker kombinasyonu eksik. ifade sırası bana geldi aklımda sadece "kapıya bakma... kapıya bakma..." düşüncesi. hakim tüm olayı tersten anlattırdı. hassiktir çalışmadığım yerden çıktı içimde şiddetli bir şekilde kapıya bakma isteği gelişti engelleyemiyorum amk ,artık bir kereden bir şey olmaz kafasındayım. hakim bir iki soru daha sorsa "abi valla ben bir şey yapmadım deyip ağlayacağım" o halde gerginim. hakim allah'tan babacan biri çıktıda "bunlar sinkaflı sözler kimin ne dediğini tam bilemeyiz." gibi bir şeyler söyledi.ve dışarı çıkabileceğimi söyledi.

    ben ise 36 yıl hapis yatmış ve haydarpaşa garından çıkarken hayal ettim kendimi. şener şen'in eşkiya rolüne büründüm,bir miroğlu bir ezel,bir polat alemdar olarak hayal ettim kendimi.gözlerim ramiz dayı'yı aradı.
275 entry daha
hesabın var mı? giriş yap