1 entry daha
  • yaklasan secim icin yine kollari sivamistir.

    "2015 milletvekili genel seçimlerinde yurtdışından oy kullanmak için
    adres beyanında bulunmanın son günü 13 mart 2015.
    seçmen kütüğü kaydınızı güncellemenin son günü 27 mart, 2015

    türkiye’de 7 haziran’da yapılacak olan 25.dönem 2015 milletvekili genel seçimleri için yurtdışında yaşayan t.c. vatandaşları bulundukları ülkelerde açılacak sandıklarda oy kullanabilecekler. gümrük kapılarında 8 mayıs’tan 7 haziran’a kadar aralıksız devam edecek olan yurtdışı oylama işlemi için tüm yurtdışı t.c. temsilcilikleri 8-31 mayıs arasında bir tarih belirlemekte. hangi ülkede ne günlerde ve nerelerde oy verileceği o ülkenin t.c. büyükelçilik ve konsoloslukları web sayfalarında halen ilan edilmektedir.

    yurtdışından oy kullanmak için türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup bağlı olunan konsolosluğa adres bildiriminde bulunarak "yurtdışı seçmen kütüğü"ne kaydolmak gerekmektedir. yurtdışı seçimlerinde randevu sistemi kaldırıldığı için artık 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki gibi randevu ile gün almaya 2015 milletvekili genel seçimleri için gerek kalmamıştır.

    yurtdışında yaşayan tüm t.c. vatandaşlarının bir an evvel yurtdışı seçmen kütüğündeki kayıtlarını yüksek seçim kurulu başkanlığı internet sitesi www.ysk.gov.tr adresinden kontrol etmeleri önemle tavsiye edilir. seçmen kütüğünde adresi kayıtlı gözükmeyen vatandaşların en son 13 mart, kaydına itiraz edenlerin ise en son 27 mart tarihine kadar adres beyanında bulunarak "yurtdışı seçmen kütüğü"ndeki kaydını güncellemesi gerekmektedir.

    adres beyanında bulunmak için iki yolla başvuru mümkündür:
    1) bağlı bulunduğu konsolosluk şubesine pasaport ve/ya nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen müracaatla adres beyan formunu doldurup imzalayarak. müracat için gerekli form https://secmen.ysk.gov.tr/…/adresbeyan-yurtdisi.pdf adresinde mevcuttur. not: sözkonusu adreste ikamet ettiğini ispata yarayan, yerleşim adresini gösteren bir belge talep edilebilir.
    2) posta ile üstteki linkteki "adres beyan formu (form b)"nun çıktısını doldurduktan sonra, nüfus cüzdanlarının arkalı önlü fotokopisi ve yerleşim adresini gösteren belge ile birlikte iadeli taahhütlü posta ya da kargo aracılığıyla bağlı oldukları büyükelçilik ve konsolosluğa göndererek. önemli not nüfus cüzdanı veya pasaportun son 10 yıl içinde yenilenmiş üzerinde tc numarası ve fotograf bulunmalıdır.

    bu bilgiler yurtdışında yaşayan gönüllülerin partiler üstü bir girişimi olan gurbetin oyları tarafından derlenmiştir. gurbetin oyları, yurtdışında yaşayan t.c. vatandaşlarının oy kullanmasını teşvik etmek, günüllülerin sandık başında çalışabilmeleri için bilgi akışını sağlamak ve anayasal bir hak olan şeffaf seçimlerin sağlanabilmesi için farklı ülkelerde bir araya gelmiş birey ve platformlardan oluşmaktadır.
    seçimlerle ilgili sorularınız için bizlere gurbetinoylariı@gmail.com eposta adresinden www.gurbetinoylari.com, http://gurbetinoylari2015.blogspot.com/ linklerinden ve ya sosyal medyadan ulaşabilirsiniz.
    2015 milletvekili genel seçim takvimi
    13 mart--- t.c. genel seçimi’nde yurt dışından oy kullanabilmek için konsolosluğa şahsen veya posta yoluyla adres beyanı için son gün.
    27 mart -- seçmen kütüğüne itiraz olması durumunda son düzeltme tarihi.
    8 mayıs -- oy verme işlemi gümrük kapılarında başlıyor.
    8-31 mayıs– yurtdışı temsilciliklerde oy verilecek zaman dilimi, kesin tarihler ve sandık adresleri konsolosluklarca açıklanmakta.
    7 haziran -- oy verme işlemi gümrük kapılarında bitiyor.
    7 haziran -- türkiye’de milletvekili genel seçimi.

    biz kimiz?
    gurbetin oyları yurtdışında yaşayan gönüllülerden oluşan partilerüstü sivil bir girişimdir.
    hedefimiz yurtdışındaki seçimlerin açık, şeffaf, güvenilir şekilde yapılmasına yardımcı olmak, eşitlikci, önkoşulsuz demokratik katılımın önündeki engelleri aşmak ve oylarımıza sahip çıkmaktır. bu amaçlarla kurulan gurbetin oyları, yurtdışında yaşayan türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının oy kullanmasını teşvik etmek, gönüllülerin sandık gönüllüsü olabilmeleri için bilgi akışını sağlamak ve anayasal bir hak olan şeffaf seçimlerin sağlanabilmesi için farklı ülkelerde bir araya gelmiş bireyler ve platformlardan oluşmaktadır.
    kimileriniz bizi ağustos 2014 cumhurbaşkanı seçimi’nden hatırlayacaktır. gönüllülerimiz 2014 cumhurbaşkanı seçimi’nde 10 farklı ülkede, gerek seçim öncesi verdiğimiz sandık güvenliği eğitimlerimizle, gerekse seçim süresince sandık başında ve seçim sonrasında oyların türkiye’ye taşınmasında çalıştık. bu ülkelerde inisiyatif alarak çalışmalarına başlayan gönüllülerimiz ile birlikte, partiler üstü bir sivil oluşum anlayışıyla hareket ettik.

    beraber çalışmak ister misiniz?
    şeffaflık, tarafsızlık, yerellik ve işbirliği ilkeleriyle biraraya gelerek yansız ve tarafsız bir şekilde tüm sivil toplum kuruluşlarını kamu ve halk arasında köprü olma görevini üstlenmeye davet ediyoruz. yurtdışında 16-31 mayıs arası bir zaman diliminde yapılacak olan 2015 milletvekili seçimi için de şeffaf ve adil bir seçim çağrısıyla vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için birlikte çalışmak istiyoruz.
    oy kullanmak bir yurttaşlık görevidir. 2014 cumhurbaşkanı seçimi’nde, yurt dışında sadece %8.32’de kalan seçime katılım oranını yükseltmek için gönüllülerinize birlikte seslenelim. sizlerin yardımlarıyla seçmenlerimizi oy kullanmaya teşvik edelim. oy kullanmak, sandıklarımıza ve oylarımıza sahip çıkmak isteyen yurttaşlarımıza hep birlikte yardımcı olalım. gelin, yurt dışında yaşayan sorumluluk duygusu taşıyan vatandaşlar olarak, milletvekilliği seçimleri için bir eğitim ve bilinçlenme seferberliği başlatalım; geleceğimizi belirleyecek olan seçime hep birlikte sahip çıkalım.

    ysk web portal
    www.ysk.gov.tr
    "
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap