3 entry daha
  • 1936 yılında kastamonu' nun araç ilçesinde doğdu. endüstri meslek lisesi' ni bitirdi. 1961 yılında ankara radyosu sanatçı sınavını kazandı ve emisyonlara tamburla katılmaya başladı. hocası ismail baha sürelsan' ın evindeki akademik müzik çalışmalarına katıldı. müziğimizde çoksesliliğin, yine müziğimizde varolan "niseb- i şerifeler"(şerefli olanlar) yoluyla geliştirilecek teknikle olabileceğini buldu ve geliştirdi.

    1967' de ankara' nın ilk, türkiye' nin ikinci üniversite korosunu odtü' de kurdu. konserlerin yanısıra ulusal müziğimizin perde ve frekans hesaplamalarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yaptı.

    1983-84 eğitim yılında itü türk müziği devlet konservatuarı'nda repertuar dersleri vermeye başladı. halen sürdürdüğü bu görevle beraber, odtü' den aldığı davet üzerine odtü' de de türk müziği dersleri vermektedir.

    değişik formlarda, 300' ün üzerinde eseri vardır, bunların 156 tanesi trt repertuarındadır.
    evli ve iki çocuk babasıdır.

    bütün bunlar bir yana, erol sayan, itü tmdk çalgı bölümünün üst katında, sigara içilmez yazısının altına keyifle oturup fosur fosur sigara içen genç ruhlu, hoş bir espri anlayışına sahip, yaşına göre çok dinç, besteci, teorisyen ve tambur icracısı olduğu kadar iyi bir öğretmen olan müzik adamıdır. " efendiiiiii... " diye gürleyen sesi kalplerimizde yer etmiştir. gördüğüm en disiplinli hocalardan biridir de aynı zamanda.
    ayrıca, tahmin edilebileceği gibi, oğlak burcudur.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap