338 entry daha
  • 28 şubat sınavının sonuçları bugün belli olmuş.

    benim için sonuçlar şöyle:

    listening: 9.0
    reading: 7.5
    writing: 6.5
    speaking: 6.0

    overall: 7.5

    açıkçası öylesine rahat girdiğim bir sınavdı ve writing ve speaking kısımlarından daha yüksek bekliyordum.

    genelde uzun uzun anlatmış herkes ben de birkaç noktayı belirtmek isterim.

    - sınava ielts-simon ile hazırlandım, genelde okudum ve alıştırmaları tamamladım. öğrenmek için başka kaynağa gerek yok diye düşünüyorum.

    - cambridge testlerinden 3 tane çözdüm. tavsiyem son 3 tanesini çözmeniz sınav sistemi ve sorular neredeyse aynısı.

    - reading: önce true - false sorularını yapmak gerek paragraf ile aynı sırada gidiyor yüzde 90. paragraph headingleri yaparken tek tek gitmekte fayda var. örneğin ilk paragrafı okudun hemen sorulara bakıp bu paragrafın başlığı ne olur diye bakmak gerek. aksi takdirde çok karışıyor.

    - listening: bol bol ted video'ları izlemiştim çalışırken. soruları yaparken kaçırmamak için her zaman bir sonraki soruyu da okuyordum. eğer kaçırırsam kopma yaşanmasın diye.

    - writing: chart'lara çok iyi hazırlanmıştım, ielts-simon süper bu konu için. fakat az çıkan bir örnek karşıma çıktı ve yazdıklarım yetersiz kaldı biraz. ikinci bölüm için de hazır hissediyordum ama saçma bir konu çıktığı için fikirleri toparlamakta zorlandım.

    - speaking: açıkçası en çok hayal kırıklığına uğradığım bölüm oldu. sorular beklediğim gibiydi ve akıcı bir şekilde örnekler vererek konuştuğumu düşünüyorum. çıkan sorular da cambridge'dekinin aynısıydı, neyse vardır bir bildikleri diyelim.

    edit: sormak istedikleriniz olursa mesaj veya carminemeo.boun@yahoo.com

    (not: arkadaşlar çok fazla mail geliyor lütfen cevabını burada bulduğunuz soruları sormayın. farklı bir sıkıntınız olur tamam ama böyle genel sorular sorduğunuzda gerçekten ihtiyacı olan kişilere cevap vermekte oldukça gecikiyorum.)
1175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap