392 entry daha
  • ekonomi dehası olsaydı şu anda eminim farkı hissedecektik. kemal derviş'in vesayetini bir miktar sürdürdü, başarı sağladı, ancak bu başarı kendisinin değil, derviş'indi, ekmeğini de tayyip yedi. şimdi takke düştü kel göründü. hadi son 1 - 2 yıldır tayyip eline vuruyor, hareketlerini sınırlıyor, gerekli ekonomik adımları atmasını engelliyor diyelim, o zaman 2007'den beri yeni ne yaptı diye sorgulamak gerekir. 2010'dan önce de mi tayyip eline vuruyordu?

    denize düşen yılana sarılır misali, akp bataklığında gözler bir umut arıyor, insanların karşısına bu adam çıkıyor. zaten çamura batmış bir teşkilat, bu adam ne kadar temiz olabilir? kötünün iyisi formülleriyle kahraman - kurtarıcı aramanın manasızlığının en güzel örneklerinden.

    daha ikinci senelerinde bunlardan bir cacık olmayacağı belli olmuştu, lakin deveye sormuşlar neren eğri diye, o da demiş ki çölde çok gezme, ortalıkta beyaz kürklü iri yarı tipler dolaşıyormuş.

    sonraki entrilerde bu yazdıklarımın da referans alındığını düşündüğüm için cevap hakkmı editleyerek kullanmayı ugun gördüm:

    koskoca ekonomiyi döndürmeye çabalaması hırsızların ve uğursuzların iktidarda fazladan biraz daha kalmasını sağlamaktan başka bir sonuç doğurmamaktadır. eğer istifası krize sebep olacaksa, ötelenen ve etkileri gittikçe artan krizin daha çabuk olması ve -görece- daha hafif hissedilmesi memleketin daha yararına olacaktır. çok vatansever, çok dürüst adam bu kadar çamura batmış tiplerin arasında bir dakika bile durmaz.

    bir iki yerinde tespit yaparak tayyipin ekonomi politikasını beğenmeyenlerin ağzına bir parmak bal çalıyor. iyi polisi oynuyor. zira hala alnında o kara lekeyi taşıyor.

    zöge: https://twitter.com/…lay/status/1016041380471365632
11376 entry daha
hesabın var mı? giriş yap