2 entry daha
  • film belli başlı kurgusal sıkıntılara sahip olsa da ara ara vermek istediği duyguyu hissettiriyor. özellikle hizmet hareketiyle yolu bir şekilde kesişmiş herkesin filmden keyif alacağı kanaatindeyim. hizmet hareketiyle irtibatı olamayanlar içinse camiayı bir nebze olsun anlama fırsatı sunduğunu söyleyebilirim.

    -s!-
    özet geçecek olursam filmin ilk yarısı biraz garip ilerliyor. olaylar peşpeşe gelişiyor. konuya vakıf olmayan birinin anlaması çok zor. muhtemelen farklı hadiselerin derlenmesi amaçlanırken kurguda garip bir mahsunvari ilerleyiş olmuş. neyse ki bu koşturmaca filmin ikinci yarısında biraz olsun dizginleniyor. filmde geçen birçok hikayenin nereye nasıl bağlanacağı aşırı derecede belli oluyor. fakat bunun tersine ana hikayede vuku bulan son hiç beklemedik şeklilde gerçekleşiyor ki bu da filmin güzel yanıydı. bu arada belirtmeden geçmeyeyim filmin en sonunda ismail öğretmenin sarfettiği cümle insanı derinden etkiliyor. (o replikte ben dahil salondaki çok kişinin gözlerinin yaşardığını söyleyebilirim)
    oyuncu seçimine gelecek olursak ana karakterleri oynayan oyuncuların performansları gayet iyiydi. yalnız sevgiyi daha yaşlı bir oyuncunun oynaması gerekirdi diye düşünüyorum. tip olarak da daha gerçekçi biri seçilebilirdi. misal filmin sonunda okula gelen öğretmenlerin eşleri çok daha sahici duruyordu.
    aşırı mesaj kaygısı içermese çok daha güzel bir film olabilirdi kanımca.

    tüm bu haksız, yersiz ve de pervasız elestirilerin ardından filmin yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür etmek istiyorum. elinize sağlık. bu dönemde böyle filmlerde yer almak bile cesaret işi; helal olsun.
    -s!-
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap