62 entry daha
  • berbat bir film.

    gerçek hayat hikayesiymiş. pardon ama gerçekten saçma bir hayat. filmde hiçbir çıkış bir konuya bağlanmadı. merak uyandırdı ve kaldı, devamında saçma sapan sonuçlar oldu. yani spoiler vermeden anlatmaya çalışıyorum ama film tamamen havadaydı. amacı ? hikayesi ? görselliği ? tamamiyle sınıfta kaldı.

    tek güzel şey, almanya ve almancaydı.

    --- spoiler ---

    *kız küçüklükten beri rüyalar görüyor, rüyalarında bir adam ona yol gösteriyor, küçüklükten beri geleceğe dair bir kaç şey görüp hayatta da onu yaşıyor. ama engelleyemiyor, değiştiremiyor ve yön veremiyor. ne büyük acizlik !

    *şemsiyeden korkuyor.neden? sonuca bağlandı mı ? hayır. rüyasındaki adamın elinde şemsiye var diye mi korkuyordu ? hayır o da olamaz, çünkü adamı seviyor. ee şemsiye detayı ne anlattı bize?

    *şarkı söylemeyi seviyor, kitapları şarkı gibi okumayı seviyor, biraz fazla haşarı bir küçüklük geçiriyor. diğer çocuklardan farkı ne ? fark yok. neden farkı varmış gibi olay örgüsü yaratılmış ?

    *anne babanın hiç yaşlanmama sorunsalı ? bari küçüklüğünde daha genç bir ebeveyne sahip gösterseydiniz de kız büyüyünce onlar da yaşlansaydı.

    *bu kız neden ailesiyle değil de ablasıyla yaşıyor? neden enişte kahrı çekiyor? enişte kim ya ? eğer aile ölseydi, veya aile kızı istemeseydi ya da ne bileyim kavga gürültü küslük olsaydı da bir olaya bağlansaydı anlardım. ama neden durduk yere ablanla yaşarsın ki ?

    *biriyle evleniyorsun, ilk gece adamla aynı rüyayı görüyorsun, olayın üstüne gitmiyorsunuz. hemen bir korku yaratıyorsunuz. kızın rüyaları korkunç değil ki? çözülmesi gereken şeyler var. sürekli korkup kaçmak çok mantıksızca. kaç yaşından beri devam ediyorsa, bir yerde yüzleş üstüne git.

    *eğer bu söylendiği gibi gerçek bir hikayeyse, kız olayları rüyasında görmüyor, kız rüyalarına göre yaşıyor. kendini camdan atlarken gördü ve atladı. ya camdan atlamanın neresi mantıklı veya nasıl durduralamaz bir şey. rüyamda camdan atladığımı görürsem camdan uzak dururum be. burda resmen bir kaderin önüne geçilememe durumu da var aynı zamanda.

    *başka biriyle tanıştı, adam bunun özel durumu için kitap okuyor. bu kızımız olayları yaşamakla kalıyor sadece. araştırma sıfır.

    *restoranda istifa sahnesi güzeldi, almanca sinir ve öfkeyi çok güzel anlatıyor gerçekten. o sahnede çok güldüm, güzeldi.

    *heh bir de o çıktı tam restoran sahnesinde, kısık sesli söylenenleri de duymaya başladı kızımız. daha doğrusu hissetmeye başladı. o sahneye kadar bu özellik yoktu ama.

    *duvarı çözebildiğini gördüğü bir sahne vardı, çözdüğü ile kaldı, yine ağlamaya başladı. o olayda orda kapandı.

    *bir yerden sonra rüyalarını kontrol edebildiğini gösterdi adam ona, istediği anda geri geldi gerçekliğe, istediği anda rüyaya döndü. kendi kontrol edebilir hale getirdi durumu. heh dedim buradan sonra şekillenir bir şeyler. yok yine başladı korkmaya. ya artık neyden korkuyorsun ?

    *filmin sonunda önce kendiyle olan sorunu kendi çözebileceğini anladı, sonunda kendini affetmeyi öğrendi, insanları affetmeyi öğrendi vs. vs. yahu ana tema neydi de sonunda kendimizi sevelim affedelim hayat da bayram olsun'a döndü muhabbet ?

    özetle; koskoca bir rezalet.

    --- spoiler ---
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap