2 entry daha
  • ispanyol-arjantin ortak yapımı olan ve 2015 oscarlarında en iyi yabancı dilde film dalında aday olmuş "los relatos salvajes" isimli filmde yer alan kısa hikayelerden birinin baş kahramanı.

    --- spoiler ---

    gabriel tüm yaşamı boyunca kendisine yamuk yapmış herkesi çeşitli bizans oyunları ile aynı uçağa bindirmeyi başarır. kendisi ise kabin amiri olarak kokpitteki yerini alır, pilotları etkisiz hale getirir ve olaylar gelişir :)
    hayatı gabriel'e zindan etmiş ve uçağa binmiş yolcuların arasında kendisini aldatmış olan eski kız arkadaşı,
    aldatan diğer taraf yani eski en yakın arkadaşı, yeteneksiz bulduğu için kendisini herkesin önünde küçük düşürmüş ve sayesinde utancından haftalarca yataktan çıkamadığı bir müzik eleştirmeni, eziyetlerine maruz kaldığı ilk okul arkadaşları, gaddar ilkokul hocası, zam yaptığı için görmeyi bırakmak zorunda kaldığı psikoloğu ve kendisini reddetme gafletinde bulunmuş bir adet hostes bulunur.

    hain plan olarak gabriel pasternak kalkıştan bir süre sonra can düşmanları ile dolu olan uçağı ters giden her şeyden sorumlu tuttuğu anne ve babasının tepesine indirmeyi planlamıştır. intikam yöntemi ile bir nebze de olsa birçok kişinin hayalini gerçekleştiren bir sosyopat olan gabrieli film boyunca hiç görememiş olsak da eminim kendisi sinema tarihinin en orijinal karakterleri arasına girmiştir.

    --- spoiler ---

    8,5/10 puan verdiğim bu filmi herkese "şiddet"le tavsiye ederim :)

    geç gelen edit: gabriel pasternak'ın filmde pilot değil kabin amiri olarak yer aldığını hatırlatan majestelerininsadikmuhalifi'ne teşekkürler.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap