24 entry daha
  • bununla ilgili sorun yaşayanlar, teknik destek için bize ulaşabilirler. virüsün türüne göre kurtarılma şansı var. özellikle eski de olsa yedeğiniz var ise şifrelerin çözülmesi mümkün. okurlardan ulaşmak isteyen yardim@artibir.net adresine eposya göndersinler.

    edit: gelen yardım isteklerinin hepsine dönüş yapmaya çalıştım, gönderilen dosyaları incelediğimde 4 varyasyon için key oluşturabiliyoruz. bu keylerin genellikle ikincisi tüm dosyaları çözüyor. ancak bazı başvuranların dosyalarını çözemedik. muhtemelen daha iyi kodlanmış bir varyantı var virüsün ve her dosyayı farklı keylerle şifreliyor olabilir. inceledikten sonra buraya edit gelecek.

    meraklılar için not: virüsün yapısında açık arıyorum. dosyaları şifreleme şeklini inceliyorum. gerçekten açıksız bir şekilde aes 256 veya rijndael şifreleme yapıyorsa geri dönüştürmek mümkün değil. hız kazanmak için dosyanın bir kısmını şifreliyor, şifrelemediği yerden öncesini inceleyerek açık bulabilirsek her yeri çözüyoruz. açık bulamazsak çözümü yok.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap