1950 entry daha
  • sakın ama sakın empati muhabbetlerine girmeyin. sakın.

    hesaplayan adam olalım. hatta bu hesabı sen ben gibi orta sınıf düz adamın anlayacağı seviyelerde yapalım. bugün euro kuru yaklaşık 2.80 lira. emenike yıllık 2.5 milyon euro, maç başına 12.5 bin euro garanti ücret alıyor. kupa vs dahil senede 34 maç oynadığını varsayarsak 425.000 euro yapıyor. buna primleri vs eklersen minimum yıllık 3 milyon euro alıyor. eski paraya çevirirseniz senelik 8.4 trilyon. ay bazına çevirirsek minimum 700 milyar.

    aylık 700 milyar. hepinizin tek tek maaşlarını sormak gibi bir saygısızlık yapmayacağım. kendiminkini de açık açık söyleyemeyeceğim ama şunu diyeyim. ben yılın yarısı - derecelerde gezen, -40 derecelerin görüldüğü bir coğrafyada günde en az 12 saat, haftada 7 gün çalışıyorum. ve emenike'nin aldığı parayı geçtim, onda birini de geçtim, yüzde birinden az para için hayatımı kendi ellerimle sikiyorum. sinir stresten avaz avaz kavga ettiğim oldu patronla. bir kere baretimi fırlatıp iş yerimi terk etmedim.

    ben empati kuramam. şov dünyasının bir elemanı sonuçta. yıllık kazandığı parayı ömür boyu kazanamayacak garibanlar var. hatta sayılarla gidelim, asgari ücretli bir insan, senin aylık kazandığın parayı kazanmak için tam 700 ay yani 58 yıl çalışmak zorunda. sen yapman gereken en basit işi yapamıyorsun, eleştrilince formaya, taraftara ve tüm camiaya saygısızlık yapıyorsun.

    onu geçtim, bu adam takımın antrenörü ve yönetim kadrosu tarafından savunuluyor. bakın öyle formaya saygısızlık kutsalına vesaire de hiç girmiyorum. sen o an, takım arkadaşlarından tut taraftarına kadar herkese ihanet ettin. kaybedilecek tek puanın sebebi sendin. takımın tüm momentumunu bozdun.

    eğer bu adam hala takımda kalacaksa, takımımız bir klüp değil çiftlikmiş onu iyice öğrenmiş olacağız.
878 entry daha
hesabın var mı? giriş yap