1 entry daha
  • makale yazarlığı, "herkez" gibi can alıcı hatalarla türkçeyi katleden işverenlerin ahmak avına çıktığı muazzam gelecek vadeden bir iş koludur.

    muazzam gelecek vadetmektedir bunun en büyük nedeni de bilinçli internet kullanıcılarının sayısının giderek artmasıdır. aktif internet kullanıcıları bir ürün seçeceği zaman, bir film izleyeceği zaman yada herhangi bir şey yapacağı zaman onun hakkında bilgi toplamak için internette zaman harcamakta artık. bunu bilen google amca da kullanıcılarına fayda sağlayan içerikleri barındıran sitelere arama motorunda daha üst sıralara taşımakta. bu da bazı düzenbazların iştahını kabartıyor işte.

    içerik nedeniyle üst sıralarda yer almak için imla kurallarına uygun, içi dolu ve kullanıcılarına fayda sağlayan bir içerik oluşturmak zorundasınız. kusura bakmayın ama bu da on dakika içerisinde 200 kelimelik makale yazmakla olacak iş değil. benim en anlamadığım husus da internetteki bilgileri tarayıp tekrardan kaleme al hususudur. internette olan bir bilgi zaten okuyucuya ekstra bir fayda sağlamamakta. pardon sen içeriği arama motorundaki anahtar kelime taraması esnasında siteme belki bir-iki kişi çekerim diye istiyordun değil mi? o dili katledişinden belli zaten.

    yaklaşık iki senede beri serbest zamanlı olarak bu işle iştigal etmekteyim. kimi metin kimi makale yazarı dese de ben içerik yazarı diye adlandırılması taraftarıyım. yazı yazmak, okumak ve araştırmak hayatta yapmaktan en çok keyif aldığım aktiviteler. şanssız (sigortam yapılmamış ve tam üç ay maaşım ödenmemişti. tam bir enayiymişim işte. biz bir aileyiz, ne kazanırsak beraber yeriz yalanlarına ben inandım siz inanmayın. ssk da hala bizin sigorta ve maaşları alacak. bakalım beklemekteyiz.) bir iş tecrübesi esnasında ben zaten yazı yazıyorum, bu işten de keyif alıyorum neden denemeyeyim diyerek freelancer sitelerinde işlere talip oldum. şansıma da bir tanesi tuttu. aldığım ücret o kadar komik ki talep ettiği saçma içerikleri yazmaktan gözüm dönmesine rağmen, günlük 10 saatin üzerinde çalışmama, sosyal hayatım kalmamasına rağmen günlük elime 10 lira geçmesi epeyce nadirdi. dayanamadım bıraktım tabi. sonra tekrar denemek için facebook üzerinden bir makale ajansının (!) ilanına başvurdum. ilanda bahsedilen rakam benim vereceklerini düşündüğüm rakamın 5 katıydı. elbette beklemiyordum o kadar. ilandan kast edilen boş zamanlarınızı değerlendirin ibaresinin biz senin sosyal hayatının amına koyacağız olduğunu çok geçmeden anladım. öyle böyle koymak değil hem de. zırt pırt çekilen mesajlar, telefon aramaları vs. bu ajansın sahibi çok ciddi söylüyorum iki kelimeyi bir araya bile getiremeyecek kör cahil ve tam bir türkçe katiliydi. aldığım para diğer işe kıyasla daha çok olsa da bu herifin gerizekalılığına dayanamamam ve hala beni idare edecek parayı kazanamamam sebebiyle ayrıldım.

    internet bu tiplerin kurduğu satış sitelerinden ne yazık ki geçilmiyor. işi layıkıyla, çalışanına hak ettiği ücretleri vererek gerçekten kaliteli işler yapmaya çalışan gerçek içerik ajansları da sırf bunun gibi hödükler ve sağdan soldan yazı çalarak makale yazdığını sanan gerizekalılar yüzünden zor duruma düşüyorlar.

    şu an iyi bir internet içerik üretim platformunda çalıyorum. halen daha freelance sitelerinden iş alıyorum ama onların teklif ettikleri ücretlere değil hakkım olan ücrete çalışıyorum. ha her zaman iş geliyor mu? tabi ki hayır. en büyük sebebi de mecbur olduğu için o rakamları kabul eden az sayıdaki kaliteli yazar ve yazı yazdığını sanan gerizekalıların kabul ettiği düşük fiyatlar.

    bu arada bu işin vasıfsız herkesin yapabildiği bir iş olarak sunulduğuna bakmayın. gerçekten ciddi bir çalışma ve altyapı gerektirmektedir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap