1 entry daha
  • blw uygulayıcıları çoğunlukla bebeklerin katı gıdaya geçişi hususunda da aceleci değildir sütü* bırakma manasına gelen "weaning"i bebeğe bırakmaktır bir nevi.

    bebeğe, mıncıklayabileceği, koklayıp ağzına götürmeye çalışabileceği türden gıdalar sunulur ancak o istemezse henüz buna hazır değildir denilerek emzirmeye devam edilir. dördüncü ayda elma püresi vermeliyim telaşına gerek kalmaz. `:özel durumdaki anne ve bebekleri, emzirme sorunları yaşayanları tenzih ediyorum.`
    benim yavru, bu sistemle büyüdü, 7 aylık olana dek katı gıda istemedi, 6 aylıkken denemiştim. etrafta beni uyaranlar oldu. erken başlamadığın için iştahsız olacak, yemek seçecek, yeme problemleri yaşayabilirsiniz gibi cümleleri sık sık duydum.

    7 aylıkken sadece tadıyordu, 8 aylıkken hafif hafif yemeye başladı, kendi başına yiyemese de deniyor, uğraşıyor mıncıklıyordu. 11 aylık olana dek çok az katı gıda aldı ağırlık anne sütündeydi.*
    çatal kullanmayı iyi kötü kıvırdıktan sonra iştahında bir sıçrama yaşandı bu her bebekte böyle mi olur bilemiyorum. o gün bugündür nadir durumlar dışında oldukça iştahlı. ben bunu blw'nin bebeği hiç zorlamayan yöntemine bağlıyorum biraz.

    bir artısı da çocukların ince motor becerilerine ciddi anlamda katkı sağlaması.

    velhasıl deneyip de "iyi ki böyle yapmışız" dediğim uygulamalardan birisi bu.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap