49 entry daha
  • şu açıklamasını buraya aktarmak isterim, kenan evren'in nasıl biri olduğu daha iyi anlaşılsın diye. halk bilsin, daha bir sevsin, bassın göğsüne diye. aha:

    "şuna inanınız ki her şeyin fazlası zararlıdır. fazla fakirlik nasıl zararlıysa fazla zenginlik de insanların rahat ve huzurunu kaçırır. (..) fazla yemek, fazla içki, fazla sigara, fazla eğlence, fazla sıcak, fazla soğuk velhasıl haddinden fazla olan güzel şeyler dahi zararlıdır. hatta fazla uzun boylu, fazla kısa boylu da zararlıdır. yani her şeyin azı da zararlıdır, çoğu da zararlıdır. o halde kararını bulmak zorundayız. işte bu kararı sizler bulacaksınız. eğer rahat etmek istiyorsak, eğer huzur istiyorsak, eğer 12 eylül'den önceki dönemi yaşamak istemiyorsak, bu kararı bulmak zorundayız. onun içindir ki baraj sistemini koyduk. yapılacak seçimlerde yüzde 10 barajını aşamayan partiler milletvekili çıkaramayacaktır.." (14 ağustos 1983)

    bu kısa alıntıda faşizmin tarifini buluruz aslında. toplumun en cahil kesimine seslenmek, en basmakalıp düşünceleri devlet politikası haline getirmektir faşizm. ve her zaman toplumda onay arar ve bulur. özellikle buhran dönemlerinde. bu yüzden buhranı derinleştirmeye çalışır, o buhrandan beslenecektir çünkü. ayrıca kenan evren'in toplum tasarımı da vardır bu sözlerde. uzun ya da kısa boylu insanların olmadığı, fazla sigara içilmediği, fazla eğlenilmeyen bir toplum. tornadan çıkmış gibi insanlar yani. buyrun sevin kenan evren'inizi, bağrınıza basın, övünün onunla, ne diyeyim ben size be.
2301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap