351 entry daha
  • defalarca yazılan soruları tekrar tekrar okumadan gelip soran, aynı şeyi tekrarlayan yazarları gösteren kaza.

    1. pilotun tuvalete gideceğini bilebilir miydi? çok saçma.

    bilemezdi. şansına bu uçakta kokpitte yalnız kaldı, bu uçağı düşürdü. bu olmasaydı bir sonraki olacaktı. belki istanbul'dan gelen uçak, belki londra'ya giden. bilemeyiz. piyango bu 149 insana vurdu.

    2. kokpit kapısının dışarıdan açılmaması çok saçma bence.

    evet. sence saçma. ama başlıkta en az 50 defa paylaşılan airbus'un kokpit kapısı güvenlik önlemlerinin anlatıldığı videoyu izlemediğin belli. okumadığın da belli. kapı terör ihtimaline karşı sadece pilotlar izin verdiği zaman açılacak şekilde tasarlanmış. dışarıdan kod girerek, acil durumlarda kapıyı açmak mümkün. ancak içerideki pilot kapıyı "locked" (kilitli) konumda tuttuğu takdirde bu mümkün değil.

    3. pilotun üstüne yıkıyorlar suçu.

    şu an uçmakta olan binlerce a320 model uçak var. eğer teknik bir arıza varsa hepsi kelle koltukta uçuyor demek. yaşanacak olası bir a320 kazası sonrası olayı sözde örtbas eden lufthansa ve airbus'ın yaşayabileceklerini bir düşün. toyota corolla değil ki bu anasını satayım sanayiye götür krank milini değiştirt? bütün uçakların hangara çekilip sorun neyse giderilmesi lazım. bu da saklanabilecek bir şey değil.

    ayrıca cvr kayıtları belli. fdr da tam olarak yayınlandığı zaman emin olacağız, ama yardımcı pilot, otomatik pilotun yükseklik ayarını 100ft'e getiriyor. uçak da bu yüksekliğe inmek için alçalıyor. flightradar24'ün yayınladığı verilerde dakikasına kadar bu bilgiyi görmek mümkün

    4. pilot niye uçağı dikey çakmıyor?

    flight simülator oynamadığı için canım kardeşim. airbus'ların uçak belirli açılardan dik ve belli hızın üstüne/altına geldiği zaman uçağı kurtarmak için devreye giren güvenlik sistemleri sebebiyle süzülerek düşürmek zorundaydı uçağı.

    5. pilot intihar ederken niye başkalarını da öldürsün?

    pilotun da derdi oydu zaten. adam kendi hayatından, geleceğinden vazgeçmiş başkasını niye düşünsün? intihar edenlerin başkalarının hayatlarını düşünme zorunluluğu mu var?
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap