8 entry daha
  • michaelangelo, thomas edison, alfred hitchcock, tom hanks ve bir de benim dahil olduğum kişilik grubu. *

    biraz araştırdım açılımı şöyleymiş.

    dışa dönük extrovert
    siz sosyal bir kişisiniz. siz, başkalarıyla olmayı çok seven ve dünyayı kendi gözüyle görmek isteyen birisiniz. başkalarıyla iletişim ve yeni deneyimler sizi çok mutlu eder. sosyal biri olduğunuz için tanımadıklarınızla bile iletişime girebilirsiniz. siz, insanlar, aktiviteler ve olaylarla çok ilgilenen birisiniz. başkaları, planlar kurmak, amaç belirlemek için sizin fikir danışacağınız birer aynalardır. yalnız olmaktan hoşlanmazsınız. dünya bilginiz her şeyi ilk elden denemiş olmanızdan kaynaklanır.

    sezgisel intuitive
    olayları, duygularınızla değerlendirmenize rağmen, tesadüf ve şansa da yer veririsiniz. gizli olanları anlamaya çalışır, ve fiziki olayların derin nedenlerini araştırırsınız. olayları yalnızca oldukları gibi görmeyip, onların potensiyellerini de incelersiniz. sağduyunuza güvenmenize rağmen, çok kez ilhama da yer verirsiniz.

    rasyonel, mantığıyla hareket eden / thinking
    siz, bilgileri mantığınızı ve araştırma yeteneğinizi kullanarak değerlendirirsiniz. sizin için, adalet ve istikrar, kararlarınızın başkalrının üzerinde bırakacakları etkilerden, daha önemlidir. siz, kullanacağınız yolu, mantıklı bir inceleme sonucunda, olayların nereye gidebileceğni saptadıktan sonra, kararlaştırısınız. eğer planlarınızda bir aksaklık olursa, onun derdini yeni siz çekersiniz. bu sizin duygusuz ve soğuk olduğunuz anlamına gelmez, fakat davranışlarınınzın analitik olduğunuzu gösterir

    kolay kabul eden / perceivıng
    siz, bir karara varmadan önce, mümkün olduğu kadar bilgi sahibi olmak istersiniz. bir kararı sonuna kadar ertelemek, sizin için büyük bir sorun değildir. esasında, beklemeyi sevdiğinizden, karar verilip bir yol göründüğünde, siz biraz rahatsız bile olabilirsiniz. değişik sevdiğinizden, sadık olmak sizin için kırılmaması gereken bir kanun değildir.

    bu tipe uyan meslekler ise;

    aktör, reklamcı, avukat, program yazılımcısı, mühendis, iş adamı, icatçi, pazarlama uzmanı, doktor, psikolog, sosyal bilimci, profesör ve yazar

    edit: testi yeniden yaptım artık entj-a'yım. insan karakterine de güvenemiyor yahu.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap