4 entry daha
  • bu kanunsuz ve edepsiz hadisenin nedeni, avukatların üstünün alınmamasına ilişkin kanuna kolluk kuvvetlerinin aykırı, kanunsuz davranmasıdır. bunun sebebi nedir derseniz 31 mart 2015 cumhuriyet savcısının öldürülmesi kesinlikle değildir.

    tüm bunların sebebi rte'nin avukatlara ve avukatların temsilcisi olan baroya açtığı savaştır. neden derseniz hukukun unsuru olan savcı ve hakimlerin, hükümetin 2010 senesinde yaptığı torba referandum ile hsyk'nın yapısında yaptığı değişiklikle güçler ayrılığına gölge düşürerek, yürütmenin etkisi altına girmesidir. hükümetin elleyemediği hukukun tek bağımsız unsuru ise avukatlardır. ve hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı mekanizmasını bağımsız olarak savunan baro rte'yi rahatsız etmektedir.

    baronun gezi döneminde toplanma özgürlüğüne ilişkin verdiği destek, tutuklananlara sağladığı hukuki destek, türkiye barolar birliği başkanının adli yıl açılışında hukuka ve hukukun çiğnenmesine ilişkin tespitlerine ilişkin yaptığı konuşmaya rte'nin terbiyesizce müdahalesine kadar gidebilirsiniz.

    partisini, hükümeti tek adam olarak yöneten rte'nin ülkeyi tek adam gibi yönetme düşlerine karşı duran unsurlardan biridir hukuk. baro düşmanlığı aslında ne yazık ki hukuk düşmanlığıdır.

    her şeyi güvenlik zaafı görmek yerine avukatları suçlamak aslında, avukatları suçlamak için bahane yaratmaktır.

    sen adliyede avukat kimliklerini okutmuyorsan, xray'den geçirmiyorsan, bazı kapılarda sadece xray, bazılarında sadece metal detektörü varsa, sen devlet olarak istihbarat toplamıyor, evini yurdunu bildiğin teröristlere olayın hemen ardından baskın yapacak kadar bekliyorsan kusura bakma aklı başında olan kimse bunu yutmaz. ama tabi aklı başında oluğunu sanıp, algı yönetimine kurban olanlar da kurusa bakmasın ya rte'yi* tanımıyor ya da o kadar akıllı değiller.*******
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap