7 entry daha
  • galatasaray'ımızın yeni başkanıdır.

    ideolojisi, geleceği görmesi ve vaat ettiği şeyler ile gönüllerde taht kurmuştur.

    kendisinin, ünal aysal'la birlikte galatasarayın başına gelmiş en geniş vizyonlu yönetici olduğunu düşünüyorum.

    hayırlı olsun başgan.

    konuşması şöyledir,

    - a l ı n t ı d ı r -

    "galatasaray ın sorunları açık ve net. kötü mali, idari yönetim ve müsrif transfer politikaları nedeniyle galatasaray bir çıkmaza doğru gitmektedir. amatör şubeler bir altyapı, yetiştirme, eğitme ve değerlendirme olmak yerine bir masraf yapısı bir kangren şeklinde yönetilmektedir! sadece son 3 yılda amatör şubelerdeki zarar 180 milyondur.. 10 yılda oluşan 831 milyon borcun temel nedenlerinden biri adı amatör kendi profesyonel şubelerdeki inanılmaz harcamalardır!..yıllık 400 milyon cirosu olan galatasaray'ın ın yıllık zararı 183 milyon tl dir! cironun yüzde 45 i zarar!.. dünya da hiçbir yerde örneği yok bu garabetin!"
    mustafa cengiz, sarı kırmızılı kulübün yıllardır aynı kişiler tarafından yönetildiğine dikkati çekerek, çözüm önerilerini de şöyle sıralıyor. " çözüm açık ve net! galatasaray kendi oligarkını, şeyhini aramaktan vazgeçip öz kaynaklarına dönmelidir!..

    varlıklı insanları para verecek umuduyla getirip galatasaray'ı bir semt, mahalle takımı haline getiren zihniyet camiaya egemen olmamalıdır.. oligarklardan parasal destek beklentisi camia nın kendi içindeki dinamik ve dayanışma duygusunu öldürmektedir.

    oligark yönetiminde camia kendisi kulübe sahip çıkmamakta, her şeyi oligarkdan beklemek de camia da paylaşma, sahiplenme, destek olma, aidiyet duygusu yok olmaktadır! bu nedenle camia güvenilir, dürüst, faziletli, akıllı , vizyon sahibi cesur yüreklerce yönetilmeli..

    israf derhal son bulmalıdır.. bizim yönetimimizde; özkaynaklar gerek taraftar, gerek maddi duran varlıklar temelinde an akılcı, yararlı ve kalıcı biçimde kullanılacaktır!.. tüm şubeler yek diğerinden bağımsız otarşik(kendine yeter) yapı içinde yönetilecektir!.

    mali açıdan 3 yıl içinde her dalın bütçeleri denk hale getirelecektir. altyap kesinlikle üretici, yetiştirici verimli hale getirilecektir!

    galatasaray ahbap çavuş, yetersiz ve yeteneksiz nepotist(hemşerimci) zihniyetin esiri olmayacaktır! galatasaray cüsse ve cesametine uygun cesaret ve etkinlikle temsil edilecektir!

    tüm branş ve sektörlerde "gönüllü komiteler" kurulacak ve galatasaray’ın potansiyeli sportif,mali, idari,hukuki, amatör dallarda fiilen aktive edilip, etkin biçimde harekete geçirilecektir.
    devletle, kurumlarla kavga etmeden saygı ve anlayış çerçevesinde sorunlar çözülecek, özellikle amatörlerde devlet desteği sağlanacaktır!"

    - a l ı n t ı d ı r -
5820 entry daha
hesabın var mı? giriş yap