86 entry daha
  • bu yatirimin sebebi sudur. 2 hafta once silikon vadisini ziyaretinde bakan fikri isik en onemli teknoloji sirketlerini ziyaret ederek bu sirketlerin ust duzey yoneticilerine turkiye'de yeni kurulmakta olan teknoloji vadisine yatirim yapmalari konusunda bir davette bulunur. turkiye'nin bu gibi yatirimlarda sagladigi vergi indirimlerinden, kamu ihaleleri onceliklerinden filan bahseder ve neden biz de bir hindistan olmayalim yaklasimini gosterir. buna karsilik aldigi ortak yanit sudur. hindistan'da senede 500 bin-750 bin arasi bilgisayar muhendisi mezun oluyor. bunlarin yuzde 5'lik bir dilimi cok kaliteli programci olsa, yine bu sayi bile turkiye'deki butun universitelerin bilgisayar muhendisligi bolumlerinin toplam senelik mezun sayisinin degil kontenjaninin asagi yukari sekiz katina denk. buyuk teknoloji sirketleri de bu tur yatirimlari yaparken ulkenin konumu, vergi indiriminden vs daha cok ulkedeki kaliteli is gucune onem veriyorlar ve buna gore yatirim yapiyorlar.

    bu bakimdan yapilan bu hamle bence cok yerindedir ve burada birakilmayarak devami getirilmelidir.

    ancak ilkokul seviyesinde programlamayi ogretebilmek icin o yalinlikta bilgiyi iletebilecek duzeyde konuya hakim olmak gerekir ve bu yetkinlikte kac ogretmen bulunur orasi muamma.

    bir de buna ek olarak samimiyetle boyle bir proje hayata gecirilecekse alti bos olmamalidir. dusunce ozgurlugunun, ifade ozgurlugunun olmadigi yerde ne yaraticilik gelisir, ne de o yetistirdiginiz beyinleri ulkede tutabilirsiniz. o yuzden teknolojiyi egitmek kadar o teknolojinin sosyal altyapisini da gelistirmek zorundasiniz ki boyle guzel bir amac gercekciligini yitirmesin.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap