45 entry daha
  • ortalama 1000 lira maaşla 10-12 saat çalışmak zorunda bırakılan insanlardan bu denli kritik görevin icrasını beklemek zaten başından beri saçmalıktı. hiçbir yaptırımı olmayan insanlardır güvenlikler. örneğin bir alışveriş merkezine girdiğinizde kapı dedektöründe alarm verseniz durdurmazlar bile.

    son 10 yılda güvenlik şirketlerinin sayısının astronomik şekilde artması ise güvenlik bilincinden değil sektörün para kaynağı olmasındandır. etkin şekilde güvenlik icra edilen çok az yer vardır. çoğu yerde gereksiz istihdam olarak bulunuyorlar. buraya kadar lağvedilmesi normal.

    ancak savcının öldürülmesinden sonra cumhurbaşkanı'nın gündemine gelen özel güvenliklerin yerini polisin alması konusu da çelişkili çünkü hiçbir zaman %100 güvenlik diye bir şey yoktur. yani çağlayan adliye sarayı'na girecek olan terörist polis olsaydı da girebilirdi. mesela dün fenerbahçe otobüsü'ne polis eskort ediyor olmasına rağmen silahlı saldırı düzenleyenler yakalanamadı. burada da güvenlik açığı var düz mantıkla.

    olması gereken özel güvenlik veya kolluk kuvvetleri fark etmez, işin ciddiyetinin bilincinde olan, iyi eğitimli ve caydırılığı olan insanların bu işi yapmasıdır. son çare bu işe başvurmuş mesai saatinin dolmasını bekleyen insanlarla olmaz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap