363 entry daha
  • gunluk hayatta icin konusursak, kisisel alan diye bir seyin olmamasi en cok rahatsiz eden sey. sira beklerken, metroda, otobuste ve bilimum toplu tasima aracinda kickica durmak. ozellikle metrobus, otobus ve asansor gibi kapali alanlarin ter kokmasi. insanlarin hakkinizi gasp etme hakkini kendinde dogal bir hak olarak gormesi.
    sokaklardaki erkek populasyonunun fazlaligi. kizlarin kendilerini korumak icin gelistirdikleri hakli ve anlamsiz hareketler. sokaklarda dolasan ciplak ayakli cocuklar ve bunun normal bir goruntu olmasi. karsidan karsiya gecerken kazayla ortada kaldiysaniz arabalarin ustunuze surmesi. ve bunun yasal olarak desteklenmesi. yani ortalama bir demir yigininin insan hayatindan degerli olmasi. gune sacma sapan haberlerle baslamak. tvlerde sanki buyuk bir olaymis gibi basbakan veya cumhurbaskani konusurken yayinin kesilmesi. bagira bagira konusan politikacilar. durduk yere agaclari kesen, guzelim yerleri imara acan bir mantigin olmasi. adim basi cami olmasi.
    devletin insanlari muhafazakar, genc yasta evlenmis ve cocuk yapmis, haftasonu avmlerde harcayan bir guruh olmasi yonunde itelemesi. sunni musluman degilseniz hayatin her asamasinda ayrimciligi sonuna kadar hissetmek. cirkin binalar ve ozellikle araba uzerinize gelirse kacamayip daha cabuk olmeniz icin tasarlanmis dar kaldirimlar. muhafazakar diye gecinen kesimin genel olarak kafayi seks ve alkolle bozmus olmasi. ve konuyla ilgili sagda solda atip tutmalari. ortalama bir esnafin sizi gozgore gore kaziklamaya calismasi. ayni esnafin gidip sagda solda din-iman hakkinda sallamasi gibi tezat teskil eden davranis bozukluklari... mutlu insana tahammul edemeyen zarar ziyan surusu dinci manyaklar.

    is hayatinda ise, eger ofiste ortaminda sessiz sakin bir insansaniz diger insanlarin sizi saf, en iyi tabirle enayi sanmalari. ama yavsak gotu ayri basi ayri oynayan bir insansaniz veya konusurken sesinizi yukseltiyorsaniz insanlarin sizi ciddiye almalari. devletle alakali bir is yapiyorsaniz akp'li degilseniz hic bir sansinizin olmamasi. polis gorunce tedirgin olmak. polis devletin veya tayyibanlarin her an hayatinizin icine edebilecegi gercegi. insanlarin acik fikirli olmamalari. eger yeni bir fikir veya proje uzerinde calisiyorsaniz buna yatirimci bulamamaniz. proje surecinde "tutmaz abi bu" adamciklari. bu hayvanlarin heves kirmak uzere yasayan ve birseyler yapma isteginizi dusuren "loser surusu" olmasi. vergi kacirmak icin binbir takla atan isverenler ve onlarin got korkulari. ve bunu personele mobbing olarak yansitmalari. 3 kurus maas verince kole satin aldigini sanan orospu cocugu patron surusu ve onlarin tripleri. haftasonu telefon edip is ile ilgili soru sorma hakkini kendinde goren patronlar. konusurken kesin cevap vermeyen garip bir is ahlaki.. hallederizler, bana biraklar, bakarizlarin havalarda ucusmasi.
2276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap