67 entry daha
  • amerika amerikalıları kayırıyor:
    türkiyede okuyan amerikan vatandaşı bir türk, 3.50/4.0 ortalamayla doktoraya harvard'a gidebilirken, aynı kişinin kendisinden her şeyi daha iyi olan türk vatandaşı sınıf arkadaşı 3.99/4.0 ortalamayla ilk 10-20'deki amerikan üniversitelerine giremiyor. (maalesef gerçek)

    türkiye amerikalıları kayırıyor:
    bir arkadaşımız dişçiliği bile tutturamıyorken odtü moleküler biyolojiye rahatça girebildi. nasıl mı? tamamen türk olan, ve tüm eğitimini türkiyede tamamlamış bu arkadaş amerikan vatandaşıydı.

    ülkeler verdikleri her kararda kendi çıkarlarını gözetmek durumundadır. bu, ülkesini seven tüm dünya yöneticilerinin uyguladığı bir kuraldır. amerikalılar bizden çok daha gelişmiş bir ülkeden geldikleri için ülkemize gelmeleri bizi ileriye taşıyacaktır, bu açıdan anlaşılır bir durum. ancak suriyelilerin gelmesi ne işe yarayacak?

    bir de bu kuralı şu şekilde uygulayanlar var. "türkiyenin gelişmesi değil, bizim daha çok oy alabilmemiz önemli. bize oy verenler zaten üstlerine de sıçsak oy verecekler bu kesin. o zaman biz suriyelilerin de oylarını almak için onları direkt alalım üniversitelerimize."
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap